Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Un artist 3D uimeşte lumea cu desenele sale pe trotuar

Un artist 3D uimeşte lumea cu desenele sale pe trotuar

Artistul 3D Kurt Wenner a uimit generaţii întregi cu desenele sale pe trotuar, însă ultimele sale creaţii sunt cele mai uimitoare.

Artistul în vârstă de 52 de ani, un fost angajat al NASA, foloseşte o tehnică complexă pentru a da un aspect 3D lucrărilor sale, potrivit Daily Mail.

Ultimele sale lucrări - de la un desen cu Spider-Man în Japonia, până la o poartă spre Caraibe desenată în New York - apar pentru prima oară într-o antologie de autor, cartea fiind publicată de Sterling Inovations.

Privite din unghiul corect, desenele dau impresia că oamenii stau în vârful coloanelor, când, de fapt, aceștia se află la același nivel cu solul.

Debutul artistului a avut loc în 1982, când a decorat străzile Romei cu desenele sale. Acesta a preluat calculele complexe folosite la NASA şi le-a combinat cu tehnica folosită de Michelangelo pentru Capela Sixtină.

„Desenul pe trotuar a început în Roma, la sfârşitul Renaşterii, deci are o istorie de câteva sute de ani. Totul arată aşa pentru că este calculat pentru a avea o perfecţiune matematică. Arată de parcă obiectele picturilor mele sunt de fapt acolo. Iau o bucată de sfoară pentru a măsura cele cinci puncte fixe dintre poziţia privitorului şi pictură. Asta îmi permite să calculez perspectiva”, a adăugat artistul.


Citeşte mai multe despre:   NASA