Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Un astronaut a sunat accidental la urgențe... tocmai din spațiu

Un astronaut a sunat accidental la urgențe... tocmai din spațiu

Un articol de: B1.ro - 09 Ian 2019, 14:08
sursă foto: msn.com Monden

Și astronauții sunt ca noi, relatează Vice, după ce unul dintre ei a sunat din greșeală la urgențe tocmai din spațiu.

Așadar, scrie publicația, s-ar părea că nici Stația Spațială Internațională (SSI) nu ocolește apelurile greșite, în condițiile în care astronautul olandez Andre Kuipers a recunoscut că a sunat accidental la 911.

Kuipers a spus miercurea trecută că, atunci când a încercat să sune – prin apăsarea tastei 9 și apoi 011 pentru apelarea unei linii internaționale –, a ratat o cifră importantă și a alertat Centrul Spațial Johnson de la NASA din Houston, Texas.

„A doua zi am primit un e-mail: Ai sunat la 911?”, a spus astronautul în vârstă de 60 de ani de la Agenția Spațială Europeană.

Publicația precizează că astronauții de pe SSI pot face apeluri telefonice. Ba mai mult, folosind o formă de „Skype Spațial”, aceștia pot suna cu ușurință pe Terra.

Prin urmare, în timp ce orbitează, astronauții nu numai că pot folosi această conexiune ca să-și sune prietenii și familia, dar și să se uite la filme. Oricum, adaugă sursa citată, să suni acasă din spațiu are evident niște limitări – întârzieri audio și conectivitate întreruptă, de exemplu.

„Câteodată oamenii închid fiindcă cred că nu am spus nimic”, a mai spus Kuipers.

În orice caz, Kuipers nu este singurul astronaut care a apelat accidental în altă parte, dat fiindcă în anul 2015, un astronaut britanic de la Stația Spațială Europeană a mărturisit un eveniment similar.

„Aș vrea să-mi cer scuze doamnei pe care am sunat-o din greșeală spunându-i «Salut, aici planeta Pământ?» – nu a fost un apel în glumă... pur și simplu am greșit numărul”, a scris Peake pe Twitter.

Citeşte mai multe despre:   statia spatiala internationala,   andre kuipers
 
 
 
Loading...