Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Unul dintre foștii premieri ai României și-a înșelat soția. Amanta a fost chiar sora ei și au făcut un copil împreună (GALERIE FOTO)

Unul dintre foștii premieri ai României și-a înșelat soția. Amanta a fost chiar sora ei și au făcut un copil împreună (GALERIE FOTO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 06 Iul 2020, 11:13
Unul dintre foștii premieri ai României și-a înșelat soția. Amanta a fost chiar sora ei și au făcut un copil împreună (GALERIE FOTO) FOTO: Pixabay.com Galerie foto (3) Monden

 Poveștile amoroase din viața fostului premier al României sunt demne de un roman. Bărbatul și-a înselat soția cu soara ei, iar cum fapta nu ar fi fost deja una suficient de controversată, i-a mai făcut și un copil.

Din punct de vedere profesional toată lumea i-ar fi putut urma exemplul, iar în istoria țării a rămas o figură marcantă, datorită carierei sale. În viața personală însă, mai ales în plan amoros, Titu Maiorescu nu este chiar un exemplu demn de urmat pentru bărbați.

Titu Maiorescu a fost un personaj marcat în istorie, ocupând din 1912 până în 1914 funcția de premier. Mai mult decât atât, Maiorescu a fost academician, avocat și critic literar. Însă, pe lângă toate aceste titulaturi importante, puțini știu că Maiorescu a fost și un soț infidel.

 

Fostul premier al României și-a înșelat soția cu sora ei

 

Criticul literar iubea femeile, iar vreme de ani buni și-a înșelat soția cu sora ei, Mire Kremnitz. Aceasta nu lipsea nici de la întâlnirile junimiștilor, unde desigur Titu Maiorescu a decis să permită participarea doamnelor, decizie care i-ar fi numulțumit pe restul participanților la acea vreme.

În 1875, Mite se muta la București alături de soțul ei de la vreme respectivă. Așa a început și povestea de dragoste cu Titu Maiorescu, spre disperarea Clarei, soția fostului premier și sora lui Mite. Cei doi se pare că ar fi trăiat o fromoasă poveste de dragoste, femeia ajungând să fie stăpână inimii și a dorințelor intime ale criticului literar, relatează Playtech.ro.

”Mite i-a fost stăpâna inimii şi a patimilor lui erotice mai bine de un deceniu şi ea i-a dăruit şi un fiu”, spunea C. Popescu Cadem, potrivit sursei citate mai sus.

De-a lungul timpului cei doi se pare că s-au iubit atât de mult că au făcut și un copil împreună. Fostul academician s-ar fi îngrijit întotdeauna ca acestă să aibă tot ce îi trebuie.Lovitură în televiziune! Transferul lui Mircea Badea...

 

Eminescu, îndrăgostit la rândul lui de cumnata lui Titu Maiorescu

 

Frumusețea femeii ar fi făcut ravagii în acea perioadă. Din lumea scriitorilor, Mitea i-a cuerit inima și lui Mihai Eminescu, pe care ulterior l-a refuzat vehement, având o relație cu fostul premier al României.

Mite Kremnitz a povestit că fostul premier nu se bucura niciodată când îl găsea pe Eminescu în casa ei. Mai mult decât atât, acesta i-ar fi menționat în câteva rânduri femii că uitase de distanța care trebuia să o separe de poet. „„Lui Maiorescu nu îi plăcea deloc că-l găsea pe Eminescu la noi… Vorbi cu mine în această privinţă în mai multe rânduri, începuse să râdă de Eminescu în faţa mea şi mă întreba dacă nu cumva uitasem să-l fac să simtă distanţa socială care ne separa”, ar fi scris aceasta, potrivit sursei citate mai sus.

Titu Maiorescu a fost membru fondator al Academiei Române. Născut la 15 februarie 1840, la Craiova, Maiorescu a fost unul dintre întemeietorii „Junimii”, alături de Negruzzi, Petre P. Carp, V. Pogor și Th. Rosetti. În 1867 el înființează revista „Convorbiri Literare”. În iulie 1912, Maiorescu devine ministru al Justiției. Un an mai târziu, el este numit ministrul de Externe și prim-ministru, urmând să „Conferința de Pace de la București”, în urma Războilui Balcanic.