Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden CINE-AR FI CREZUT?! EA e FEMEIA FATALĂ din lumea teatrului românesc: ‘M-am săturat SĂ MĂ CULC în fiecare seară cu alt bărbat…’ (GALERIE FOTO)

CINE-AR FI CREZUT?! EA e FEMEIA FATALĂ din lumea teatrului românesc: ‘M-am săturat SĂ MĂ CULC în fiecare seară cu alt bărbat…’ (GALERIE FOTO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 08 Noi 2019, 13:30
Foto: pixabay.com Galerie foto (9) Monden

Vasilica Tastaman, una din marile doamne ale teatrului autohton, a fost considerată și una dintre femeile fatale ale României.

VEZI AICI GALERIA FOTO

Radu Beligan spunea despre ea următoarele: „Aș spune, fără ezitare, că, dacă există un talent, el se cheamă Vasilica Tastaman”.

GABRIEL COTABIȚĂ, GĂSIT FĂRĂ SUFLARE! DIN PĂCATE A PIERDUT LUPTA! IMAGINI GREU DE PRIVIT (GALERIE FOTO)

Marea actriță a fost căsătorită de două ori, prima oară cu antrenorul Emeric Ienei iar a adoua oară cu Dan Tufaru, pe care l-ar fi despărțit de Anda Călugăreanu.

VIOREL LIS, PRINS ÎN FAPT CU ALTA MAI ÎN VÂRSTĂ! OANA LIS E ÎN STARE DE ȘOC! LA ASTA NU S EAȘTEPTA NIMENI (GALERIE FOTO)

Ea l-a iubit nebunește și pe actorul Gheorghe Dinică, scrie viva.ro.

SCANDAL ÎN SHOWBIZ! DOAMNE, CE A PĂȚIT ANAMARIA PRODAN! REGHECAMPF ȘI-A IEȘIT DIN MINȚI! NIMENI NU A MAI RECUNOSCUT-O

Originară din Brăila, Vasilica Tastaman și-a descoperit pasiunea pentru teatru la 16 ani, când a debutat într-o piesă de teatru din orașul natal. Până atunci a fost ucenică la o fabrică de textile din zonă.

Nu a avut studii de artă teatrală, însă a ajuns să joace pe scenele teatrelor Giulești și Bulandra, însuși Radu Beligan recunoscându-i talentul extraordinar.

„Aș spune, fără ezitare, că, dacă există un talent, el se cheamă Vasilica Tastaman. Nu avea niciun fel de studiu, dar ce studiu îi mai trebuia? Ea pe scenă trăia, nu spunea nimic altceva. Era o bijuterie. Eu n-am ce să vă povestesc despre Vasilica, ea însăși este o poveste. O mare minune pe care am întâlnit-o în viața mea”, mărturisea într-un interviu mai vechi marele actor.

Cariera acesteia s-a datorat doamnei scenei românești, Lucia Sturdza Bulandra, încă de pe vremea când Vasilica era angajată a Teatrului Municipal București, astăzi Teatrul Bulandra, condus, la acea dată de Lucia Sturdza Bulandra.

Într-o zi, Vasilica era decisă să părăsească teatrul și să se întoarcă la Brăila, iar Lucia Sturdza Bulandra o cheamă la ea și îi cere detalii legate de decizia de a părăsi teatrul bucureștean.

Cu acest prilej, Lucia Sturdza Bulandra află cu stupoare că Vasilica nu avea unde locui: ”Doamna Bulandra, eu vreau să plec din Capitală pentru că m-am săturat… să mă culc în fiecare seară cu alt bărbat ca să am unde să dorm!”

Lucia Sturdza Bulandra a ajutat-o, implorându-l pe primar ca să-i dea actriței o locuință, ceea ce s-a și întâmplat în cele din urmă.

În volumul „Vasilica Tastaman. Femeia fatala a Romaniei – Volumul X', Boerescu Dan-Silviu o prezintă astfel pe actriță: „Femeia care a despărțit-o pe Anda Călugăreanu de Dan Tufaru, iubita lui Gheorghe Dinică și a altor vedete, dar și soția celebrului antrenor de la Steaua, Emeric Jenei, a fost o actriță talentată și cu mult sex appeal, care a răvășit efectiv lumea artistică a României din anii ʼ60-ʼ80.

Partenera lui Dem Rădulescu din „Astă seară dansăm în familie’ a fost o blondă fatală cu un râs spumos și o voce absolut inconfundabilă. În 1981, s-a stabilit în Suedia, revenind în țară abia 20 de ani mai târziu, pentru a-și aștepta sfârșitul acasă, fiind răpusă de o boală neiertătoare”.

“M-am întâlnit cu ea, cu familia și mi-a povestit multe lucruri interesante. Mi-a spus că regretă că a plecat, că n-a ramas aici. A avut o bucurie fantastică atunci când s-a reîntors în țara”, și-a amintit Emerich Ienei, bărbatul care a fost căsătorit cu Vasilica timp de 10 ani.

Vasilica Tastaman a fost măritată de două ori, cu antrenorul Emeric Jenei, cu care a avut un băiat, Călin (singurul ei copil, de altfel), apoi cu Dan Tufaru, fostul soț al Andei Călugăreanu. Atunci când Dan Tufaru s-a îndrăgostit de Vasilica Tastaman, acesta era încă soțul Andei Călugăreanu.

Vasilica a divorțat de Emeric Jenei, iar Dan Tufaru s-a despărțit de Anda Călugăreanu. Mariajul dintre cei doi a durat mai puțin de un deceniu și a fost unul cu năbădăi, actrița având câteva derapaje erotice, iar Dan Tufaru apucându-se serios de băutură.

Pe lângă Dan Tufaru, un alt bărbat care i-a făcut inima să tresare a fost Gheorghe Dinică. “Dinică era foarte  discret. Eram odată și îmi zice: ia stai, mă, să-i iau un buchet de flori'. Să înțeleg că a iubit-o? Da, dar acum mulți ani, dar frumos, frumos, sentimente interioare și nu gargară inutilă”, povestea, în trecut, actorul Dumitru Rudăreanu.

 

Citeşte mai multe despre:   Vasilica Tastaman
 
Loading...