Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Veste uriașă, după luni de restricții. Este vorba chiar de Florin Piersic! Medeea Marinescu a făcut anunțul

Veste uriașă, după luni de restricții. Este vorba chiar de Florin Piersic! Medeea Marinescu a făcut anunțul

Un articol de: Ramona Zaharia - 03 Iul 2020, 12:30
Veste uriașă, după luni de restricții. Este vorba chiar de Florin Piersic! Medeea Marinescu a făcut anunțul Galerie foto (1) Monden

Viaţa revine treptat la normalitate şi învăţăm să trăim cu COVID-ul. Inclusiv viaţa culturală revine prudent pe făgaşul firesc. La 84 de ani și după șase luni de pauza din cauza pandemiei de COVID-19, Florin Piersic se întoarce în fața publicului. 

Mare actor alături de Medeea Marinescu, vor relua piesa de teatru „Străini în noapte” la „Grădina de Vară Herăstrău a Teatrului Constantin Tănase”. Vestea cea bună a fost  confirmată recent de actriță pe contul său de Facebook.

 

"A fost ca o premoniţie, ca o fericită intuiţie"

„Am pierdut numărul spectacolelor care au fost amânate din pricina pandemiei. Pot să spun însă că, pe măsură ce acestea au fost reprogramate, eu am încercat să anunţ publicul pe pagina mea de Facebook. Mai ales că sunt mulţi cei care îmi scriau şi voiau să ştie ce se întâmplă. Am vorbit în toată această perioadă cu Florin Piersic. Îi mărturiseam că îmi lipsesc glumele lui şi hazul lui de necaz, şi poveştile de pe drumurile noastre nesfârşite, şi bineînţeles, textul acesta excepţional a lui Assous pe care ne place să-l jucăm.

Am fost pe rând, ba îngrijoraţi, ba încrezători, apoi iar sceptici, însă cred că amândoi am ştiut că nu se poate termina viaţa acestui spectacol brusc. Asta nu. Aşa că, într-o bună zi, acest minunat om, care e Florin, m-a sunat şi mi-a spus că el a luat textul în braţe şi l-a repetat, singur, acasă. Şi m-a sfătuit să fac acelaşi lucru pentru că el crede că nu mai e mult şi vom juca. Nu exista încă în acel moment această variantă, de a juca la Grădina de Vară a Teatrului Constantin Tanase. A fost ca o premoniţie, ca o fericită intuiţie ….şi iată că visul nostru e pe cale să se împlinească”, a spus Medeea Marinescu.

Spre bucuria tuturor, piesa „Străini în noapte”, care a avut un imens succes în rândul publicului, se va juca pe 3 şi 7 august, de la ora 20:30, în Parcul Herăstrău.

 

 

Gala Premiilor Gopo, primul eveniment cultural major de la declanşarea pandemie

 A adormit pe plaja din Costinești, lângă Obelisc. Când s-a trezit, turistul a avut parte de cea mai neplăcută surpriză

Cea de-a 14-a ediție a Galei Premiilor Gopo s-a desfășurat pe 29 iunie, într-o nouă formulă. Din pricina restricțiilor impuse pentru a limita răspândirea noului coronavirus, „Oscarurile României” au fost reprogramate, desfășiurându-se în aer liber, la Verde Stop Arena.

În cadrul evenimentului, prezentat tot de actorul Alex Bogdan, actrița Adela Mărculescu a fost distinsă cu Premiul Gopo pentru Întreaga Activitate, în timp ce apreciatul actor de teatru, film și televiziune Virgil Andriescu, a fost omagiat cu Premiul Gopo pentru Întreaga Carieră.

Premiul Publicului pentru filmul cu cel mai mare succes de box office a mers anul acesta către două filme de comedie, respectiv „Oh, Ramona!” (256.111 spectatori și încasări de 5.016.357 de lei) și „5Gang: Un altfel de Crăciun” (167.025 de spectatori și încasări de 3.762.478 lei).  

Vezi aici lista completă a câştigătorilor.

 

Citeşte mai multe despre:   Florin Piersic