Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Monden Whitney Houston, pe scenă divă, acasă dependentă de droguri: „După ce am născut am început să iau din ce în ce mai multe”

Whitney Houston, pe scenă divă, acasă dependentă de droguri: „După ce am născut am început să iau din ce în ce mai multe”

Whitney Houston a fost o artistă de succes, cu o viaţă personală foarte agitată. S-ar putea spune că este exemplul clasic de talent, strivit de povara celebrităţii şi a anturajului nepotrivit. A avut o carieră fulminantă, marcată insă de consumul de droguri şi o căsnicie nefericită.

Rolul din "The Bodyguard", film pentru care a asigurat şi coloana sonoră, a consacrat-o la nivel mondial. Filmul s-a bucurat de succes un succes nebun iar melodiile ei au fost fredonate pe toate meridianele.

Pentru Whitney, muzica a fost mereu a doua natură. Pasiunea pentru muzică a moştenit-o de la mama ei,  Cissy Houston, cântăreaţă de gospel şi R&B. A fost influenţată şi de verişoarele Dee Dee şi Dionne Warwick, dar şi de renumita cântăreaţă Aretha Franklin, naşa ei de botez.

Vocea inconfundabilă şi capacitatea de a aborda cu uşurinţă stiluri muzicale variate, de la gospel şi R&B la dance şi soul, au impus-o rapid în galeria vedetelor muzicale incotestabile.

Pe plan mondial, a vândut peste 170 de milioane de albume şi single-uri, iar melodii precum: „I Will Always Love You", „One moment in time", „Run to you", „Greatest love of all", sunt  adevărate puncte de referinţă în industria muzicală internaţională.

A realizat câteva dueturi cu alţi artişti renumiţi, precum: Enrique Iglesias, George Michael, Deborah Cox şi Mariah Carey.

În plan personal, viaţa artistei a fost puternic zbuciumată de mariajul cu artistul de rythm and blues Bobby Brown, iar dependenţa de droguri şi alcool au condus-o treptat spre declin. Viaţa de familie i-a fost profund afectată de dependenţa de narcotice. În 2007, mariajul cu Brown s-a destrămat iar anul trecut, presa de scandal publica fotografii cu fiica cuplului, în timp ce priza cocaină.

În 2009, într-un interviu acordat realizatoarei TV Oprah Winfrey, Whitney Houston a încercat să-şi  justifice dependenţa de droguri şi stilul de viaţă dezordonat şi a dat de înţeles că de vină ar fi fost căsnicia agitată pe care a avut-o cu Bobby Brown.

"Am vrut să fiu normală. Am vrut  să mă distrez. Nu am avut o viaţă normală nici la 20 de ani, nici la 30 de ani, viaţa mea însemna să înregistrez albume, să fac turnee, să călătoresc în jurul lumii, să fac toate aceste lucruri”, a declarat artista.

La scurt timp de la căsătorie, au început să apară dovezile că artista şi soţul sunt dependenţi de droguri şi fac frecvent abuz de alcool.

"- Când ai început să iei droguri?
- Înainte de "The Bodyguard", era ceva ocazional. După ce am născut-o pe Krissy, am început să iau din ce în ce mai multe.
- Ce luai ocazional?
- Cocaină. Marijuana. Dar lui îi plăcea să bea, eu nu o făceam”, a mai spus Whitney.

Întrebată dacă îşi găsea liniştea în consumul de droguri, cântăreaţa declara că, uneori consuma substanţe interzise pentru a-şi ascunde nefericirea. Ea a explicat că se droga chiar şi atunci când citea Biblia. Ea însăşi mărturisea că adevăratul diavol era în ea.

Whitney Houston a fost internată de mai multe ori în clinici de dezintoxicare pentru a lupta cu dependenţa de droguri.

Dincolo de probleme personale şi cariera în declin, Whitney Houston a fost cea mai premiată femeie din toate timpurile. A obţinut două premii Emmy, şase Grammy, 30 de premii muzicale Billboard şi 22 de premii American Music Awards.

Diva de 48 de ani a fost găsită inconştientă duminică, într-o cameră  de hotel din Beverly Hills.

Citeşte mai multe despre:   Whitney Houston ,   a murit,   cantareata,   scena