Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică 144 de ani de la înființarea PNL. Președintele Iohannis, invitatul special al liberalilor (VIDEO)

144 de ani de la înființarea PNL. Președintele Iohannis, invitatul special al liberalilor (VIDEO)

Un articol de: Ioana Ungureanu - 20 Mai 2019, 19:19
Politică

În data de 24 mai se împlinesc 144 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal.

Ludovic Orban a anunțat că liberalii vor marca evenimentul prin acțiuni în teritoriu, la care este invitat și președintele Klaus Iohannis.

„Avem mai multe evenimente la care l-am invitat pe președinte. De exemplu, ziua partidului pe data de 24 mai, vineri, sărbătorim ziua partidului și l-am invitat pe Președintele României, Klaus Iohannis”, a afirmat Ludovic Orban.

144 de ani de la înființarea PNL. Președintele Iohannis, invitatul special al liberalilor

Partidul Național Liberal (PNL) este unul din principalele partide din România și totodată cea mai veche formațiune politică din țară. A fost înființat sub acest nume la 24 mai 1875. Din cele 87 de guverne ale României, 30 au fost conduse de premieri liberali. De numele și istoria Partidului Național Liberal se leagă cele mai importante evenimente din istoria modernă a României: instaurarea monarhiei constituționale (1866), obținerea independenței de stat (1877), ridicarea României la rang de regat (1881), Războiul de întregire a neamului și crearea României Mari (1918), adoptarea Constituției din 1923, și relansarea economică după criza din 1929–1933. În toată această perioadă, liberalismul a devenit fundamentul ideologic pe care s-a construit România modernă, potrivit Wikipedia.

Citeşte mai multe despre:   PNL,   Ludovic Orban,   Klaus Iohannis