Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică A fost contestată licitaţia în cazul măştilor pentru persoanele vulnerabile. Ludovic Orban: Unii bagă bețe în roate

A fost contestată licitaţia în cazul măştilor pentru persoanele vulnerabile. Ludovic Orban: Unii bagă bețe în roate

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 30 Iun 2020, 15:50
A fost contestată licitaţia în cazul măştilor pentru persoanele vulnerabile. Ludovic Orban: Unii bagă bețe în roate Foto: Gov.ro Politică

Licitația organizată de Ministerul Sănătății în valoare de 73,6 milioane lei, fără TVA, pentru achiziția de 115 milioane de măști destinate persoanelor vulnerabile a fost contestată. Premierul Ludovic Orban consideră că acțiunea nu este întemeiată și a solicitat Comitetului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor să trateze urgent speța, pentru ca măștile să ajungă la oameni cât mai repede.

 

Ludovic Orban: CNSC să soluționeze rapid contestația privind licitaţia pentru achiziţia de măşti

 

Premierul Ludovic Orban a declarat, marți, că nu consideră întemeiată contestația depusă la licitația Ministerului Sănătății privind achiziția de măști.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

„Solicit Comitetului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor să soluţioneze cu celeritate, să nu aştepte cele 20 de zile şi să acorde o prioritate absolută soluţionării acestei contestaţii. Din punctul meu de vedere, contestaţia nu este întemeiată”, a declarat Orban, citat de Agerpres.

Prim-ministrul a explicat faptul că măştile au fost achiziţionate la prețul de 0,68 lei bucata, iar termenul de livrare convenit a fost de șapte zile. În schimb, afirmă el, compania care a depus contestația nu a demonstrat capacitatea de a livra măștile la termen.

Orban a insistat că trebuie rezolvată cât mai repede contestația deoarece măștile trebuie să ajungă la persoanele vulnerabile, cele cu venituri mici sau care au dizabilități.

„Această atitudine de a contesta, din punctul meu de vedere, fără niciun motiv, o licitaţie care s-a derulat transparent îmi pare, aşa, ca un mod de a băga beţe în roate şi sistemul acesta pune în pericol sănătatea acestor concetăţeni de-ai noştri pentru care este prevăzută această măsură”, a mai declarat Ludovic Orban.

 

O firmă a contestat licitația Ministerului Sănătății pentru furnizarea de măști persoanelor vulnerabile

 

Firma Best Achiziții a contestat rezultatul licitației organizate de ministerul Sănătății în valoare de 73,6 milioane lei, fără TVA, pentru achiziția de 115 milioane de măști destinate persoanelor vulnerabile, informează G4Media.

Licitația a fost câștigată de Naguma Medical Supply SRL, dar contractul nu poate fi semnat până la rezolvarea contestației. 

Firma Best Achiziții este controlată de Mihaela Elena Neagu și s-a remarcat în ultimul deceniu prin contracte încheiate cu statul în valoare de zeci de milioane de euro. În 2017 avea un singur angajat.

 

Ultimul bilanț al epidemiei de coronavirus în România - 26.970 de îmbolnăviri, 1.651 decese

 

Potrivit celor mai recente date furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 388 de noi cazuri de coronavirus, iar 17 pacienți COVID-19 au murit. Asta duce bilanțul epidemiei la 26.970 de îmbolnăviri și 1.651 decese. La secțiile de Terapie Intensivă sunt internați acum 205 pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 890 de persoane. Alte 61.840 sunt în izolare la domiciliu, sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național au fost prelucrate 710.112 de teste.

Dincolo de granițe, 4.795 de români au fost depistați pozitiv cu SARS-CoV-2. Au murit 115, dar 72 s-au vindecat.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a avertizat că situația poate deveni extrem de gravă, dat fiind că mulți români refuză să mai poarte măștile și să respecte regulile de distanțare socială: „Vom ajunge la situația, nu eu, medicii, cum s-a întâmplat în alte țări, să decidă cine rămâne în viață și cine nu. Sună extrem de cinic dar este realitatea”.

Medicul Emilian Imbri, managerul Spitalului “Dr. Victor Babeș” a explicat pentru B1.RO că s-a ajuns la această evoluție a epidemiei de COVID-19 nu din cauza modului în care au fost ridicate restricțiile, ci din cauza modificărilor apărute în comportamentul populației.