Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică "A ieșit la iveală preocuperea PSD și PNL de a identifica din timp persoana unui prim-ministru pentru la iarnă”. Jurnalistul Stelian Tănase dezvăluie planurile marilor partide pentru scaunul lui Cioloș

"A ieșit la iveală preocuperea PSD și PNL de a identifica din timp persoana unui prim-ministru pentru la iarnă”. Jurnalistul Stelian Tănase dezvăluie planurile marilor partide pentru scaunul lui Cioloș

Un articol de: - 08 Iul 2016, 07:20
"A ieșit la iveală preocuperea PSD și PNL de a identifica din timp persoana unui prim-ministru pentru la iarnă”. Jurnalistul Stelian Tănase dezvăluie planurile marilor partide pentru scaunul lui Cioloș Foto: reportervirtual.ro Politică

Jurnalistul Stelian Tănase vorbește despre ce planuri au marile partide din țară după alegerile care vor avea loc în toamnă.

Acesta dezvăluie numele celor care vor să ocupe locul lui Dacian Cioloș în funcția de premier al României.

Într-un editorial de pe blogul personal, Stelian Tănase dezvăluie care este lupta pentru funcția de prim-ministru, dar și cine se bate pentru aceasta.

"Săptămîna asta a ieșit la iveală preocuperea PSD și PNL de a identifica din timp persoana unui prim-ministru pentru la iarnă. La PSD, Gabriela Vrânceanu Firea il vede pe Dragnea in acest post. Ponta a sărit și el, nu cumva sa scape momentul – și pentru el, Dragnea trebuie să conducă guvernul care vine. PNL prin vocea Alinei Gorghiu a declarat că Dacian Cioloș are un profil bun pentru un prim-ministru. La PNL spre deosebire de PSD nu ni se propune un candidat din interiorul PNL ( de ex Blaga sau Gorghiu ca șefi de partid). Șefii liberalilor îl susțin pe Cioloș din cauză că cele două tabere exPDL și exPNL sunt la cuțite se pîndesc reciproc, nu cumvasă să facă celălalt un pas în față. S-ar debalansa echilibrul fragil din interior dacă acest candidat ar fi din PDL sau dimpotrivă din PNL.", a spus Stelian Tănase pe blogul său.

Jurnalistul adaugă că un potențial premier ar putea fi Liviu Dragnea, însă condamnarea sa îl trage în jos.

"Acum se caută un ipotetic premier ca să tragă lista partidului în sus. PSD l-a găsit pe Dragnea în interior. Dragnea știe că are o a piatră de moară de git, condamnararea sa, și spune că nu este cazul să se discute acum subiectul ci abia după alegeri. Dragnea nu ar fi o locomotivă ci o țintă. Dacă PSD ar anunța că el va fi premier, pierde voturi – liberalii si massmedia l-ar supune unei canonade. De altfel a spus-o într-o dcelarație alaltăieri, gindindu-se la el. Dar de vrut vrea neapărat să fie premier, e clar. E visul lui să se așeze pe scaunul pe care au stat Năstase și Ponta.", a declarat Stelian Tănase.

Jurnalistul oferă și o alternativă a PSD  pentru funcția de premier, Vasile Dîncu, alternativă căreia jurnalistul îi aduce anumite explicații.

" PSD mai are și o soluție de avarie – Vasile Dâncu, un personaj ambiguu, un ardelean f. ambițios, cu susținere secretă in partid și in alte părți. E dornic de mărire dar nu i-aș reproșa, aparține tagmei politice unde cariera este totul. Într-un anumit context (vacanța lui Dragnea plus victoria PSD) s-ar putea să îi iasă pasența. Intrebarea este dacă nu cumva Iohannis iși pregătește pe mutește propriul lui candidat pentru a conduce guvernul pe gustul său. Și dacă da, din ce zonă il va culege. Tot de la la Guvern!? Varianta Cioloș pică dacă Cioloș intră intretimp la liberali și PNL nu ciștigă alegerile ca să fie desemnat premier. Sau dacă Cioloș se intoarce la Bruxelles. În acest caz, Costin Borc pare favorit. Ce se intimplă dacă cele două partide mari ies fff aproape ca scor după alegerile parlamentare!? Se va alege un terț ca prim-minsitru al unui guvern tehnocrat sau se va incerca un guvern de mare coaliție PSD-PNL cu premier din afara celor două partide. Cei doi vicepremieri iși așteaptă rîndul.", a încheiat jurnalistul.

 Sora ei tocmai se mutase în casă nouă, când a făcut o descoperire înfiorătoare în pivniță. „Să fugă imediat de acolo!” (FOTO)

 

Citeşte mai multe despre:   premier,   Stelian Tanase,   blog