Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Filosoful Andrei Cornea: Dacă UDMR ar fi cerut clopotele Patriarhului, Dragnea i le dădea

Filosoful Andrei Cornea: Dacă UDMR ar fi cerut clopotele Patriarhului, Dragnea i le dădea

Un articol de: B1.ro - 29 Sep 2018, 16:29
Filosoful Andrei Cornea: Dacă UDMR ar fi cerut clopotele Patriarhului, Dragnea i le dădea Foto: Adevărul Politică

Filosoful Andrei Cornea consideră că demisia lui Valentin Popa de la Ministerul Educației, la presiunile UDMR, este un semn de slăbiciune a lui Liviu Dragnea, care a cedat la amenințările lui Kelemen Hunor, de teamă să nu piardă șefia Camerei Deputaților. 

Liviu Dragnea minte pur și simplu. Minte, își permite să mintă, dar oricât ar minți, figura lui îl trădează. Când vorbea despre problemele cu ministrul Educației, despre Tăriceanu, era livid la față. Nu i-au ieșit niște combinații. Era să declanșeze o criză majoră cu UDMR și a demonstrat că e slab pentru oricine, hai să zicem pentru filialele din Ardeal. Iată, e gata să le facă maghiarilor orice concesie, imediat. Domnul Hunor vorbește de chestia asta de câteva zile, dar s-a rezolvat imediat. Arată potențialul de șantaj pe care îl are UDMR. Nu pot să îmi închipui că Tăriceanu îl va abandona pe Tudorel Toader așa ușor și repede. Nu are de ce să o facă”, a explicat Andrei Cornea, pentru Digi24.

Întrebat dacă demisia lui Popa a fost o negociere, acesta a răspuns: ”Desigur. A fost impusă de UDMR. Adică UDMR a amenințat că suspendă protocolul pentru parlament pe care îl are. Dragnea s-a speriat, pentru că acum se pune în discuție președinția Camerei Deputaților, ori ea nu e foarte sigură, pentru că dacă UDMR virează și mai virează câțiva parlamentari s-ar putea să piardă președinția Camerei. Dacă a pierdut președinția, cel care va veni, probabil tot de la PSD, acela va deveni polul de putere și Dragnea, dacă își mai păstrează partidul, nu și-l mai păstrează mult. Deci era un pericol iminent, care trebuia înlăturat imediat. Dacă Hunor, care e un domn foarte respectat și inteligent, ar fi cerut clopotele patriarhului, cred că i le dădea și pe alea. Dădea orice”.
 

Citeşte mai multe despre:   Andrei Cornea,   PSD,   UDMR,   Liviu Dragnea,   Valentin Popa,   Kelemen Hunor