Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică ACL Olt a depus plângere penală privind suspiciuni de vot multiplu

ACL Olt a depus plângere penală privind suspiciuni de vot multiplu

Un articol de: - 04 Noi 2014, 12:48
ACL Olt a depus plângere penală privind suspiciuni de vot multiplu Politică

Organizația Alianța Creștin-Liberală Olt a depus marți o plângere penală prin care sesizează faptul că 12,8% dintre alegători au votat pe listele electorale suplimentare, arătând că există motive să creadă că s-a practicat votul multiplu.

Într-un comunicat de presă al ACL Olt, citat de Hotnews, reprezentanții organizației transmit următoarele: „Se poate observa ca din totalul alegătorilor prezenti la vot, adică un nr. de 221.623 persoane, un nr. de 28.515 persoane, ceea ce înseamnă un procent de 12,87%, au votat pe listele electorale suplimentare, pentru că teoretic, nu au putut vota în localitatea de domiciliu și ca atare au fost înscriși în această listă”.

„Având în vedere faptul că, la fiecare proces electoral ce s-a desfășurat în ultimii ani au fost suspiciuni de fraudă prin vot multiplu (turism electoral), au existat chiar infracțiuni consumate de frauda la vot, unde au fost persoane din județul Olt care au recunoscut și care au fost condamnate pentru astfel de fraude, mai mult decât atât, văzând și măsurile ce au fost luate cu privire la desfășurarea referendumului pentru demiterea Președintelui României din anul 2012, avem suficiente motive să considerăm că o parte semnificativă din aceste voturi sunt susceptibile de a fi fost fraudate prin vot multiplu, săvârșit prin aceasta metodă a turismului electoral”, se mai arată în comunicat.

Astfel, ACL Olt solicită verificrea listelor electorale permanente și a celor suplimentare din județ, pentru a se constata dacă „semnăturile de pe listele electorale suplimentare corespund cu cele de pe declarațiile pe proprie răspundere, completate și semnate teoretic de aceeași persoană”.


Citeşte mai multe despre:   alegeri prezidentiale