Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Acțiune amplă de dezinfecție în blocurile din Sectorul 4. Primăria va igieniza în următoarele trei zile toate cele peste 4.500 de scări de bloc și spații verzi

Acțiune amplă de dezinfecție în blocurile din Sectorul 4. Primăria va igieniza în următoarele trei zile toate cele peste 4.500 de scări de bloc și spații verzi

Un articol de: Traian Avarvarei - 22 Mai 2020, 15:09
Acțiune amplă de dezinfecție în blocurile din Sectorul 4. Primăria va igieniza în următoarele trei zile toate cele peste 4.500 de scări de bloc și spații verzi Politică

Primăria Sectorului 4 continuă activitățile de igienizare și de dezinfecție a tuturor scărilor de bloc din sector și după ridicarea stării de urgență, instituită la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19. Astfel, de mâine, 23 mai, și până duminică, peste 150 de angajați ai ADP Sector 4 și ai operatorului de salubritate, dotați cu 80 de atomizoare și alte echipamente specifice, vor interveni pentru a igieniza toate scările de bloc și spațiile verzi adiacente acestora.

Dezinfecție în Sectorul 4 al Capitalei

 

 

Primăria Sectorului 4 va igieniza în următoarele trei zile toate cele peste 4.500 de scări de bloc și spațiile verzi adiacente acestora

 

 

“Pe fondul masurilor de relaxare luate de autorități, este normal ca alături de distanțarea socială și de intensificarea normelor de igienă și noi să venim în sprijinul acestei lupte, menite să aducă această curbă evolutivă a pandemiei pe o linie descendentă. Ca atare, dezinfectia incintelor capătă un rol foarte important, mai ales a celor care sunt extrem de folosite, precum scările de bloc, pe care le vom dezinfecta în următoarele trei zile.”a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Dezinfecție în Sectorul 4 al Capitalei

 

 

Și parcurile din Sectorul 4 au fost dezinfectate înainte de deschidere

 

Astfel de acțiuni au avut loc în mod frecvent în Sectorul 4, pe toată perioada stării de urgență, instituită de autorități la nivel national.

În ultimele 2 luni, 350 de angajați ai ADP Sector 4 și ai operatorului de salubritate, formând o unitate specială, au intervenit cu peste 100 de mașini, atomizoare și alte echipamente specifice, pentru a spăla și dezinfecta aproximativ 250 de hectare de domeniu public de pe raza sectorului.

Bulevardele, trotuarele, aleile dintre blocuri, scările de bloc, spațiile de joacă și locurile de relaxare, toate au fost spălate și igienizate, ca măsură de prevenire și combatere a răspândirii infectării cu noul tip de coronavirus, COVID-19.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

De asemenea, primarul Sectorului 4, Daniel BĂLUȚĂ, a susținut vinerea trecută, în parcul Lumea Copiilor (intrarea de lângă Palatul Național al Copiilor) o conferință de presă privind ultimele măsuri de dezinfecție și de igienizare a parcurilor din Sectorul 4, înainte de deschiderea acestora.

Dezinfecție în Sectorul 4 al Capitalei

”Astfel, cei care vor alege să-și petreacă weekend ul în aer liber, se pot plimba în cele două parcuri aflate în administrarea Primăriei Sectorului 4, (Lumea Copiilor și Orășelul Copiilor) respectând, în continuare, regulile în vigoare, mai exact distanța de 1,5 – 2 metri față de celelalte persoane și socializarea în grupuri mici”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Sectorului 4. De asemenea, odată cu ridicarea restricțiilor, este permis și accesul la plaja publică ecologică amenajată în Orășelul Copiilor.

Pentru ca regulile de distanțare socială să fie respectate, autoritățile au luat decizia suplimentării efectivelor de ordine publică ale Poliției Locale Sector 4, agenții locali urmând să patruleze în permanență în parcurile aflate în administare.

Totodată, pentru a putea acoperi mult mai rapid suprafața parcurilor din sector, polițiștii vor avea în dotare 8 mașini electrice precum și 10 trotinete electrice.

Dezinfecție în Sectorul 4 al Capitalei

 

 

Cel mai mare spital universitar dentar, construit în Sectorul 4

 

Au început lucrările la cel mai mare spital universitar de stomatologie din România. În total, spitalul va avea peste 50 de cabinete medicale, dotări de ultimă generație, echipamente moderne, consultații și tratamente specifice pentru cele mai grave afecțiuni stomatologice.

Acesta va fi cel mai modern spital de stomatologie din România ce va fi construit în Sectorul 4 al Capitalei.

Rezultat al cooperării dintre Primăria Sectorului 4 și Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, Centrul Medical Multifuncținal este primul spital de stomatologie din țara noastră construit în ultimii 50 de ani, dintr-o investiție publică. 

 


 

Citeşte mai multe despre:   Daniel Baluta,   Primaria Sectorului 4