Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Acuzații la nivel înalt ale prefectului de Ilfov: Consiliul Județean s-a constituit ilegal! (VIDEO)

Acuzații la nivel înalt ale prefectului de Ilfov: Consiliul Județean s-a constituit ilegal! (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 10 Iul 2016, 10:02
Acuzații la nivel înalt ale prefectului de Ilfov: Consiliul Județean s-a constituit ilegal! (VIDEO) foto: viitorulilfovean.ro Politică

Prefectul Adrian Petcu face acuzații incendiare și susține că CJ Ilfov s-ar fi constituit ilegal. Petcu l-ar fi informat pe ministrul de Interne Petre Tobă despre ilegalităţile privind constituirea Consiliului Județean, scriu jurnaliştii de la Stiripesurse. Nu sunt singurele dezvaluiri incendiare. Prefectul susţine că a fost amenințat de liderul PNL Ilfov, că va fi schimbat din funcție, arată B1 TV.

Într-un raport incendiar trimis ministrului Petre Tobă, prefectul Adrian Petcu denunta ilegalităţile care ar fi avut loc la constituirea Consiliului Județean Ilfov.

"La ședința de constituire a Consiliului Local Snagov, pe parcursul defășurării ședinței, după momentul constituirii comisiei de validare, am fost sunat de domnul Paul Gheorghiu, directorul cancelariei Primului Ministru, care avea cunoștință de prezența mea acolo și despre existența unei situații. Domnul director mi-a atras atenția că mandatul acelui consilier trebui invalidat."

Acuzatiile dure nu se opresc aici. Potrivit prefectului, dupa ce a semnalat că se folosea o sală improprie ședinței de constituire si a propus o altă incapere a prefecturii a fost amenințat de liderul PNL Ilfov, președinte în exercițiu al CJ cu schimbarea din funcție.

"De față cu toată lumea, m-a amenințat că până la umătoarea ședință voi fi schimbat din funcție. În procesul verbal de ședință întocmit conform legii de secretarul Consiliului Județean Ilfov, doamna Monica Trandafir, subalterna domnului Petrache, s-a consemnat în fals că la ședință s-au prezentat 33 de cosnilier, respectiv 12 PSD, 3 de la ALDE, 1 de la PMP și 17 de la PNL - contrar rezultatului oficial al alegerilor".

Acuzații la nivel înalt ale prefectului de Ilfov

Prefectul a vorbit si despre aparitia unor "demisii în fals", dar care au fost luate in considerare la cosntituirea consiliului județean.

O altă situație la limita legii semnalata de prefectul Petcu a fost aceea a controlului evident al votului: cu public în sală și cu pixuri de o anumită culoare.Profesorii care refuză vaccinarea anti-COVID-19 vor fi dați afară? Anunțul ministrului Educației

"La acest punct învederez o nouă ilegalitate comisă de domnul Petrache care anterios votului, a fistribuit în sală pixuri cu pastă de culoare neagră, deși în cabina de vor se asiguraseră pixuri de culoare albastră. Pe parcursul desfășurării ședinței de constituire a Consiliului Județean, domnul Petrache a afirmat că Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a consiliilor locale nu are nici o valoare!", se mai arata în scrisoarea trimisa catre Toba.

Totul a culminat cu amenințări din partea a doi demnitari ai PNL, deputații Thuma Hubert și Florin Secară: "De mâine oricum mă ocup eu de dumneavoastră", mai scrie prefectul de Ilfov în raportul transmis ministrului.

"Acelaşi mod de operare a avut loc și la constituirea Consiliului Local Jilava unde domnul Petrache s-a prezentat personal pentru a-i învăța pe consilierii PNL modul de operare. În același mod, în vederea alegerii viceprimarului, s-au distribuit pixuri cu pastă neagră, aspect, însă consemnat în procesul verbal la sesizarea unui consilier local", acuză Petcu.

CJ Ilfov funcționează în acest moment în baza ședinței de constituire din luna iunie când președintele PNL Ilfov, Marian Petrache a fost reales.

Citeşte mai multe despre:   prefect,   Ilfov