Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Adina Vălean a primit aviz favorabil din partea comisiilor pentru Afaceri Europene din Parlamentul României (VIDEO)

Adina Vălean a primit aviz favorabil din partea comisiilor pentru Afaceri Europene din Parlamentul României (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 12 Noi 2019, 12:00
Adina Vălean a primit aviz favorabil din partea comisiilor pentru Afaceri Europene din Parlamentul României (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

UPDATE: Adina Vălean a primit aviz pozitiv din partea comisiilor reunite pentru Afaceri Europene din Parlamentul României.

Eurodeputatul PNL Adina Vălean, propusă comisar european pe Transporturi, este audiată la marți în comisia de politică externă și afaceri europene din Parlamentul României. 

În cadrul audierii în fața aleșilor români, Adina Vălean a vorbit despre prioritățile Comisiei Europene din care ar urma să facă parte, cu accent asupra preocupărilor legate de emisiile de gaze cu efect de seră și de schimbările climatice. 

”Noua Comisie Europeană are un program foarte ambițios și o viziune pragmatică care să poziționeze Uniunea ca un actor global puternic, dar nu orice fel de Uniunea Europeană, ci o Uniune sustenabilă, incluzivă, a valorilor, care să facă față provocărilor viitorului. 

Comisia condusă de președintele ales își propune în mod hotărât și ambițios să răspundă preocupărilor actuale și viitoare ale cetățenilor europeni, pornind de la ceea ce înseamnă preocuparea pentru emisiile de gaze cu efect de seră, ceea ce numim noi schimbări climatice, dat atât adaptare, cât și oprirea prin politici a emisiilor următoare este un subiect de foarte mare importanță pentru cetățenii europeni și cred că este din ce în ce mai evident și pentru cetățenii din România. 

Dar nu numai schimbările climatice sunt o provocare foarte actuală pe care Comisia își dorește să o abordeze, este vorba și de impactul economiei asupra mediului, așa-numita amprentă de mediu, care ține direct de ceea ce înseamnă calitatea vieții unui om. 

Toate aceste lucruri sunt extrem de importante, dar ele nu pot fi tratate separat, fără o viziune integrată în care atunci când se legiferează trebui să avem în minte, în permanență, creșterea economică și competitivitatea sectoarelor economice europene”, a declarat Adina Vălean. 

La audieri a fost prezent și premierul Ludovic Orban. 

Adina Vălean va fi audiată în comisiiile de specialitate ale Parlamentului European joi, 14 noiembrie. Gata, e oficial! Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Adina Valean,   Comisia Europeana