Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Adina Vălean: Numai PNL, prin PPE, care are influența necesară și decizia, poate face ca marile proiecte, de care și românii trebuie să beneficieze, să aibă suficienți bani (VIDEO)

Adina Vălean: Numai PNL, prin PPE, care are influența necesară și decizia, poate face ca marile proiecte, de care și românii trebuie să beneficieze, să aibă suficienți bani (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 23 Mai 2019, 13:01
Politică

Adina Vălean, europarlamentar și candidat liberal la alegerile din 26 mai, i-a îndemnat pe români să meargă la urne și să dea un vot util. Ea a precizat că doar PNL, având influența Partidului Popular European din care face parte, poate face ca marile proiecte de infrastructură să aibă alocați suficienți de mulți bani în cadrul bugetului multianual al UE. Candidatul liberal a dat și un exemplu în acest caz. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

”Europa se confruntă acum cu multe provocări și contează pe cine susțineți, să dați un vot util, pentru că diferențele dintre politicienii europeni sunt foarte mari. Aceste diferențe se văd din activitatea concretă desfășurată în Parlamentul European.

Dau exemplul proiectului Partidului Popular European și proiectul Partidului Național Liberal privind viitorul finanțării în UE. Banii publici sunt tot mai puțini, iar noi trebuie să găsim metode inovative, astfel încât marile proiecte de infrastructură să poată fi finanțate corespunzător. E nevoie de instrumente financiare. Eu am fost raportor pentru mecanismul de conectare al Europei, care e un instrument financiar, și chiar datorită lui se finanțează azi în România conducta BRUA - 179 de milioane de euro din mecanismul de conectare europeană. Asta înseamnă că trebuie să interconectăm toate rețelele și infrastructura, lucru care poate fi finanțat numai dacă punem un euro, cu care reușim să atragem finanțare privată încă 10 euro. E o viziune care acum, în România, nu e utilizată, numai echipele noastre pot aduce această cunoaștere privind folosirea instrumentelor financiare pentru a finanța marile proiecte de infrastructură

Acesta e un exemplu, dar el începe cu bugetul multianual al UE. Numai PNL, prin intermediul PPE, care are influența necesară și decizia, poate face ca marile proiecte, de care și românii trebuie să beneficieze, să aibă suficienți bani”, a declarat Adina Vălean.
 

Citeşte mai multe despre:   Adina Valean,   PNL,   alegeri europarlamentare