Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Adrian Năstase se compară cu Iuliu Maniu: „Mă întreb dacă comuniștii i-au retras decorațiile lui Maniu, după condamnarea sa”

Adrian Năstase se compară cu Iuliu Maniu: „Mă întreb dacă comuniștii i-au retras decorațiile lui Maniu, după condamnarea sa”

Un articol de: Redacția B1.ro - 13 Dec 2019, 12:39
Adrian Năstase se compară cu Iuliu Maniu: „Mă întreb dacă comuniștii i-au retras decorațiile lui Maniu, după condamnarea sa” Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea Politică

Supărat că președintele Klaus Iohannis l-a lăsat fără decorație, fostul premier Adrian Năstase, condamnat pentru corupție, se compară cu liderul țărănist Iuliu Maniu, deținut politic, persecutat de comuniști pentru că s-a opus instalării în România a regimului totalitar.

„Mă vor injura unii, dar mă intreb dacă comunistii i-au retras decoratiile lui Maniu, după condamnarea sa”, a scris Năstase în finalul unui articol pe blog, în care l-a acuzat pe Iohannis că e „un personaj ipocrit si penibil”.

Adrian Năstase a mai spus că a fost condamnat pe nedrept, la ordinul fostului președinte Traian Băsescu.

„Decorația din urmă cu 17 ani a fost acordată pentru unele merite (care nu cred că pot fi contestate nici din perspectiva timpului). Condamnările nedrepte, dictate, ulterior, de către Băsescu, prin instrumentele sale din magistratură, nu au nicio legătură cu argumentele pentru decorare. A te preface că, după 7 ani sau 5 ani de la condamnări că poți să le dai relvanță, este o mârșăvie politică. Cu atât mai mult, cu cât Iohannis nu a avut o „revelație divină”, descoperind textul de lege și hotărând să retragă decoratia TUTUROR celor condamnați. Decretul publicat arată o abordare selectivă și evident politică”, a mai scris Năstase, pe blog.

Președintele României, Klaus Iohannis, a retras oficial, miercuri, decorațiile a 12 persoane, care au primit condamnări penale, după cum promisese anterior.

Adrian Năstase, Bucur Gheorghe, Miron Mitrea, Mucea Mihai, Mecincopschi Gheorghe, Cutean Emilian, Adrian Severin, Dan Voiculescu, Manțog Ionel, Muntean Mircia, Anghel Gh. Cristian și Jianu Irina sunt persoanele sancționate de președinte.

Citeşte mai multe despre:   Adrian Nastase,   Iuliu Maniu,   Klaus Iohannis