Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Adrian Năstase, din închisoare: În urmǎ cu câteva luni „desenasem” o structurǎ guvernamentalǎ cu 17 ministere şi 4 miniştri delegaţi

Adrian Năstase, din închisoare: În urmǎ cu câteva luni „desenasem” o structurǎ guvernamentalǎ cu 17 ministere şi 4 miniştri delegaţi

Un articol de: - 20 Dec 2012, 15:19
 Adrian Năstase, din închisoare: În urmǎ cu câteva luni „desenasem” o structurǎ guvernamentalǎ cu 17 ministere şi 4 miniştri delegaţi Politică

Guvernul Ponta trebuia să aibă 17 ministere și patru miniștri delegați, conform unui model gândit de fostul lider al partidului Adrian Năstase. Fostul premier transmite din spatele gratiilor câteva precizări în legătură cu structura noului Executiv şi îşi exprimă opinia în legătură cu următorii paşi pe care actualul Cabinet Ponta ar trebui să-i urmeze. 

”La departamentele Consiliului Naţional al PSD în urmǎ cu câteva luni „desenasem”o structurǎ guvernamentalǎ cu 17 ministere şi 4 miniştri delegaţi. Acea formulǎ este evident depǎşitǎ. Cea care se negociazǎ în prezent trebuie sǎ ţinǎ seama şi de faptul cǎ actuala alianţǎ de guvernare este formatǎ din mai multe partide, fiecare având pretenţiile sale la portofoliile ministeriale, dar şi ideile sale despre activitatea de guvernare. Sigur cǎ nu va fi simplu…”, susţine Adrian Năstase, într-o postare apărută pe 20 decembrie pe blogul personal.

Fostul premier mai susţine că, "pentru viitorul guvern USL, va conta configurarea structurii guvernamentale pentru patru ani (guvernul Isǎrescu avea un mandat pe un an, în special pentru pregǎtirea alegerilor şi stabilizarea economicǎ) în funcţie de obiectivele urmǎrite".

Totodată, Năstase face câteva precizări în ceea ce priveşte activitatea noului Guvern, inclusiv în legătură cu deszăpezirea.

"În zilele urmǎtoare vor fi extreme de importante punerea Parlamentului în stare de funcţionare, pregǎtirea programului de guvernare şi pregǎtirea bugetului pentru 2013. Toate acestea în condiţiile în care problemele urgente ale ţǎrii (inclusiv dezǎpezirea) trebuie rezolvate operativ", mai scrie Năstase.

Adrian Năstase a fost condamnat definitiv în luna iunie a acestui an de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", pedeapsă pe care o ispăseşte în prezent.

Citeşte mai multe despre:   Adrian Nastase,   blog,   USL,   Guvernul Romaniei,   inchisoare