Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Adrian Năstase s-a răzgândit: După ce a mărit mandatul președintelui, în 2003, acum îndeamnă PSD să-l scurteze la 4 ani

Adrian Năstase s-a răzgândit: După ce a mărit mandatul președintelui, în 2003, acum îndeamnă PSD să-l scurteze la 4 ani

Un articol de: Ioana Ungureanu - 17 Iun 2019, 17:02
Adrian Năstase s-a răzgândit: După ce a mărit mandatul președintelui, în 2003, acum îndeamnă PSD să-l scurteze la 4 ani Foto: adriannastase.ro Politică

Fostul premier Adriana Năstase critică semnarea ‘Pactului Național pentru o România Europeană’ semnat de partidele de opoziție, joi, la Palatul Cotroceni.

“In primul rând, in titlu, cuvântul „national” nu se justifică. Semnatarii (fără PSD, ALDE, UDMR, grupul pentru minorităti) reprezintă mai putin de 40% din reprezentantii poporului suveran in Parlament. Deci formula „Acord Politic national” este oarecum exagerată. Poate fi, eventual, un „Acord politic pentru alegerile prezidentiale”.”scrie Năstase într-o postare pe blogul său.

Acesta mai spune că ar trebui să se revină la mandatul prezidențial de 4 ani și, de asemenea, că PSD și ALDE ar trebui să revină cu proiectul din 2014, de pe vremea când încă exista USL, de modificare a Constituției.

“Chiar cred că trebuie revizuită Constitutia. Spre exemplu, ar trebui să se revină la mandatul prezidential de 4 ani (varianta actuală, am mai arătat se datorează, conform legii de revizuire din 2003, PNL si lui Antonie Iorgovan – coautori). Constitutia din 2003 era o constitutie pre-aderare. Este nevoie acum de o constitutie post-aderare. Există un proiect de lege de revizuire din 2014, corectat de Curtea Constitutională care ar putea fi pus in discutie. Nu stiu de ce Alianta la putere nu ar repune pe agenda parlamentului acel text…”, conchide acesta.

Culmea ironiei. În calitate de candidat la prezidențiale în 2004, adrian Năstase își pregătise terenul schimbând constituția și implicit modificând mandatul președintelui la 5 ani.

Jocurile nu i-au ieșit, iar acum trece în tabăra cealaltă, criticând și îndemnând la revenirea la mandatul de 4 ani pentru peședinte.

Citeşte mai multe despre:   Adrian Nastase,   PSD