Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Adrian Năstase: Ministrul Justiției ar trebui să dea DE ÎNDATĂ răspunsurile cu privire la arhiva SIPA

Adrian Năstase: Ministrul Justiției ar trebui să dea DE ÎNDATĂ răspunsurile cu privire la arhiva SIPA

Un articol de: - 21 Mai 2017, 22:28
Adrian Năstase: Ministrul Justiției ar trebui să dea DE ÎNDATĂ răspunsurile cu privire la arhiva SIPA Politică

Fostul premier al României, Adrian Năstase, a declarat duminică seara, într-o emisiune televizată, că ministrul Justiției, Tudorel Toader, este cel care ar trebui să clarifice "de îndată" întrebările apărute în spațiul public cu privire la arhiva SIPA, întrucât deține controlul asupra acesteia, relatează Agerpres.

Invitat la Antena 3, Adrian Năstase a declarat că întrebările publice pe care președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România (UNJR), Dana Gârbovan, le-a adresat Monicăi Macovei cu privire la acest subiect sunt "impecabile" și "absolut corecte" și consideră că răspunsurile vor developa "mecanismul" prin care "fostul procuror" a construit un sistem "pentru un anumit control în societate".

"Întrebările doamnei Gârbovan cred că sunt absolut impecabile și ele sunt mai curând retorice. (...) Este clar că Monica Macovei a funcționat ca un instrument politic pentru Traian Băsescu în organizarea unui sistem care era direcționat împotriva opozanților politici și pentru un anumit control în societate. (...)

Întrebările sunt absolut corecte și ele ne vor arăta mecanismul prin care Monica Macovei a construit acest sistem. (...) Ea a fost instrumentul de la Ministerul Justiției care a pus în realizare, a pus în aplicare niște decizii luate imediat după alegerile din 2004. (...)

Răspunsurile la aceste întrebări nu trebuie să le dea Monica Macovei, trebuie să le dea, acum și foarte rapid, noul ministru al Justiției. (...) Tudorel Toader ar trebui, de îndată, să dea răspunsuri la aceste chestiuni. El are responsabilitatea, conform reglementărilor care au existat și care în continuare există, având controlul asupra penitenciarelor și instituțiilor care se ocupă, și are în control această arhivă. (...) Dacă aș fi premier, i-aș cere să îmi dea un raport într-o săptămână cu măsurile pe care le va lua", a afirmat Adrian Năstase.

 

Citeşte mai multe despre:   Adrian Nastase,   ministrul justitiei