Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Adrian Năstase, prima noapte în arest la Penitenciarul Rahova

Adrian Năstase, prima noapte în arest la Penitenciarul Rahova

Un articol de: - 26 Iun 2012, 17:20
Adrian Năstase, prima noapte în arest la Penitenciarul Rahova Politică
UPDATE 22:40: Ambulanța în care a fost urcat fostul premier a ajuns la Rahova, Năstase urmând să fie internat în spitalul închisorii. Maşina a fost însoţită până la poarta penitenciarului de un autoturism în care se afla fiul cel mare al fostului premier, Andrei Năstase.

Unitatea spitalicească din cadrul Penitenciarului Rahova  în care va fi tratat Adrian Năstase este una dintre cele mai moderne din ţară. Totul este la cele mai înalte standarde, de la igiena strictă din saloane până la aparatura  de ultimă generaţie.

Conform comandantului Unitaţii, Mircea Mironel, rana pe care o are fostul premier nu va pune nicio problemă medicilor închisorii. Acesta se laudă şi cu mâncarea din penitenciar, care este gătită în funcţie de preferinţele deţinuţilor. Saloanele largi de 20 de metri pătraţi, pot rivaliza cu o cameră de  hotel. Singura diferenţă o reprezintă însă gratiile de la ferestre.

UPDATE 22:22:
Adrian Năstase a fost urcat într-o ambulanță și va fi transportat la Penitenciarul Rahova.

Fostul premier a fost dus în arest
Embed:

UPDATE 22:18:
Mai mulți jandarmi îmbrăcați în civil au sosit la Spitalul Floreasca.

UPDATE 21:24:
Adrian Năstase este audiat de către polițiști pentru tentativă de omor, pentru că a pus viața altora în pericol atunci când a încercat să se sinucidă, susține EVZ, care citează surse judiciare.

UPDATE 21:10:
Adrian Năstase are o discuţie cu medicul de la Penitenciarul Rahova, fiindu-i puse întrebări medicale, pentru completarea fişei de arest. Au fost eliberate toate avizele necesare externării de la secțiile Terapie Intensivă, Cardiologie și Chirurgie.

UPDATE 19:26:
Fostul premier Adrian Năstase urmează să fie transferat de la Spitalul Floreasca în Penitenciarul Rahova.

UPDATE 19:16:
Politiștii au ajuns, având cătușele din dotare, la Spitalul Floreasca, în vederea punerii în executare a mandatului de arestare pe numele lui Adrian Năstase.

Tribunalul București a decis, marți, ca Adrian Năstase că nu există nicio piedică în punerea în aplicare a mandatului de executare a pedepsei stabilite pentru fostul premier Adrian Năstase.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atactă cu recurs în termen de 10 zile, atât de către condamnat, cât și de către Parchet.

Tribunalul București va trimite decizia către poliție, pentru refacerea documentelor necesare. Astfel, este de așteptat ca Năstase să fie transferat în cel mai scurt timp la spitalul Penitenciarului Rahova.

”Decizia de transfer nu poate fi luată fără un aviz medical. Mi se pare o hotărâre nelegală, dacă se dispune încarcerarea” a comentat avocatul lui Năstase, Lucian Bolcaș, decizia magistraților.

Avocatul a lămurit și statutul fostului premier, în condițiile în care în ultimele zile au existat comentarii privind acest aspect.

”Până nu este predat la locul de detenție, Adrian Năstase nu se află în executarea pedepsei” a declarat Bolcaș.

De asemenea, în scopul lămuririi sentinței, Laura Andrei, președintele Tribunalului București a precizat că ”poliția va acționa în conformitate cu prevederile legale.”

Adrian Năstase ar urma să se prezinte în cursul zilei de miercuri la sediul IML, pentru o evaluare, în urma căreia se va decide dacă starea de sănătate a pacientului permite transferul său din Spitalul Floreasca în unitatea medicală a Penitenciarului Rahova.

Adrian Năstase poate fi încarcerat
Embed:
Citeşte mai multe despre:   Tribunalul Bucuresti ,   recurs