Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Adrian Oros, ministrul Agriculturii: „Toate programele care sunt în derulare, care sunt bugetate vor continua şi pe parcursul anului viitor. Sigur că la sfârşitul anului viitor vom face o analiză”

Adrian Oros, ministrul Agriculturii: „Toate programele care sunt în derulare, care sunt bugetate vor continua şi pe parcursul anului viitor. Sigur că la sfârşitul anului viitor vom face o analiză”

Un articol de: Redacția B1.ro - 19 Noi 2019, 23:28
foto: Facebook Politică

Toate programele de sprijin derulate de Ministerul Agriculturii şi care funcţionează vor rămâne, a declarat marţi, în Teleorman, ministrul de resort, Adrian Oros, care a subliniat faptul că pentru a ieşi în câştig, fermierii trebuie să ia în calcul formele de asociere, relatează Agerpres.

„Toate programele care sunt în derulare, care sunt bugetate vor continua şi pe parcursul anului viitor. Sigur că la sfârşitul anului viitor vom face o analiză şi vom vedea care programe sunt benefice, care au un impact social şi economic benefic şi acolo unde lucrurile nu merg bine, vom veni cu altceva", a declarat ministrul Agriculturii.

El a precizat că ceea ce a găsit "bun" la Ministerul Agriculturii şi funcţionează va continua, „toate programele care sunt în derulare şi funcţionează vor rămâne".

Oros a adăugat că se ia în calcul implementarea unor programe care să le completeze pe cele existente, întrucât multe dintre cele care sunt în derulare sprijină producţia, însă lasă nerezolvată problema depozitării şi a valorificării producţiei în condiţii avantajoase pentru producător.

„Am constatat că multe dintre aceste programe au sprijinit producţia. (...) Problema principală pe care am identificat-o şi în alte părţi unde am fost este cea a depozitării, a sortării şi a vânzării în condiţii avantajoase, pentru că, de fapt, despre asta este vorba. Şi atunci, ne-am gândit să venim cu nişte programe de completare, în aşa fel încât ei (n.r. - producătorii) să-şi poată vinde producţiile la preţuri avantajoase pentru ei şi să intre şi pe piaţa mare, pe piaţa retailerilor", a spus Oros.

Citeşte mai multe despre:   Adrian Oros,   ministerul agriculturii
 
Loading...