Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Adrian Severin spune că nu sunt dovezi în cazul mitei de 100.000 de euro: “Nu sunt corupt”

Adrian Severin spune că nu sunt dovezi în cazul mitei de 100.000 de euro: “Nu sunt corupt”

Un articol de: - 21 Mar 2011, 11:36
Adrian Severin spune că nu sunt dovezi în cazul mitei de 100.000 de euro: “Nu sunt corupt” Politică

Europarlamentarul PSD, Adrian Severin, a susţinut luni o conferinţă de presă, în cazul “Bani contra legi”, unde a declarat că respinge acuzaţiile de corupţie şi că nu îşi va da demisia din Parlamentul European.

La începutul conferinţei, social-democratul a ţinut să precizeze că este profund marcat de acest episod, iar sentimentele sale sunt de tristeţe şi tulburare. A spus că a făcut cercetări cu privire la părţile implicate în anchetă, catalogând ziarul Sunday Times, cel care a declanşat acest caz, ca fiind unul “ specializat în scandaluri”.

Adrian Severin susţine acum că nu este corupt şi declară că a fost păcălit de un interlocutor care părea onorabil, şi adaugă: “Nu înţeleg de ce au fost investiţi atâţia bani în această operaţiune , care nu are niciun fel de dovezi concrete pentru a construi un caz solid”.

Severin: "Nu există dovezi în aceasta anchetă"


Vezi AICI cât a cerut Severin pentru favoruri politice

Într-o anchetă a ziarului britanic Sunday Times, reporteri incognito au promis mai multor europarlamentari suma de 100.000 de euro, pentru aceşti bani politicienii urmând să facă lobby pentru adoptarea unor amendamente. Printre europarlamentari se numără şi românul Adrian Severin, dar şi fostul ministru sloven de externe Zoran Thaler şi un fost ministru austriac de externe, Ernst Strasser. Ultimul a anunţat că se retrage definit din politică după acest scandal.
Adrian Severin susţine că acest demers al ziarului Sunday Times nu a avut ca ţintă  aflarea unui adevăr foarte ascuns, ci compromiterea unor oameni.

“În ceea ce mă priveşte pe mine,cu certitudine pot să spun că nu sunt corupt, dar tot cu certitudine pot să spun că sunt foarte incomod şi probabil că voi rămâne la fel de incomod”, a declarat europarlamentarul.

Adrian Severin: "Nu sunt corupt"


Social democratul a spus că această operaţiune, cu toate manoperele costisitoare, nu a venit să arate că este un om corupt, ci să scape de un om incomod.

“Un român influent nu este acceptat şi atunci trebuie să i se distrugă singura armă de care dispune:  buna reputaţie şi credibilitatea”, a adaugat Severin.

Vrând să facă lumină în cele întamplate, europarlamentarul a povestit că a primit o ofertă de a face parte dintr-un consilu de experţi al unei firme care s-a dovedit apoi a fi inexistentă.

“O asemenea funcţie nu este incompatibilă cu cea de europarlamentar şi este permisă de regulile Parlamentuluu European”, susţine Adrian Severin.

“Nu am luat niciodata un ban public cu excepţia îndemnizaţiilor de parlamentari, nu am câştigat bani din afaceri comerciale. Singurele mele venituri sunt cele provenite din salarii sau prestarea de servicii profesionale, ca profesor sau jurnalist, ca arbitru de comerţ internaţional, sau ca expert în relaţii internaţionale. De asta nu sunt unul dintre oamenii foarte  bogaţi din România”
 
Adrian Severin : "Nu am luat niciodata bani publici"


Referitor la filmuleţul care a fost făcut public de ziariştii de la Sunday Times, Adrian Severin a spus că nu este decât “ o mistificare a realităţii”, fiind un filmuleţ montat din diverse declaraţii, diverse context, “o făcătură, o înscenare”, din care o singura idee încearcă să se degaje: că un europarlamentar a acţionat în sensul modificării Legislaţiei europene, contra cost.

“Nu am pe conştiinţă nimic care să îmi spună că am săvârşit un fapt imoral, ilegal”, a spus social-democratul.

Adrian Severin: "Filmuleţul este o făcătură"


În încheiere, Adrian Severin a conchis: "În interesul tututor, sper la Parlamentul European să desfăşoare o anchetă obiectivă, corectă, profesionistă pentru ca toate lucrurile acestea să fie lamurite, dar şi pentru nevoia protecţiei europarlamentarilor împotriva unor asemena manevre care au în spate bani mulţi, interese economice şi politice importante”. Citeşte mai multe despre:   adrian severin,   Parlamentul European,   conferinta de presa