Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Adrian Streinu Cercel, despre criza sanitară: „Noi am scris legislaţia acum pe genunchi, aşa au fost vremurile. Pe genunchi am scris-o, cu erori a ieşit” (VIDEO)

Adrian Streinu Cercel, despre criza sanitară: „Noi am scris legislaţia acum pe genunchi, aşa au fost vremurile. Pe genunchi am scris-o, cu erori a ieşit” (VIDEO)

Un articol de: Traian Avarvarei - 18 Oct 2020, 19:59
Adrian Streinu Cercel, despre criza sanitară: „Noi am scris legislaţia acum pe genunchi, aşa au fost vremurile. Pe genunchi am scris-o, cu erori a ieşit” (VIDEO) Foto: Inquam Photos / George Calin Politică

Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului ”Matei Balş” din Capitală, a declarat că legislația în domeniul sanitar adoptată după izbucnirea epidemiei de coronavirus a fost scrisă „pe genunchi”: „aşa au fost vremurile”. Medicul a mai spus că, din această cauză, legislația prezintă erori ce trebuie îndreptate, astfel încât generațiile viitoare să nu mai aibă astfel de probleme, dacă se vor contrunta cu alte epidemii. De altfel, Streinu Cercel a susținut că vrea să ajungă în Parlament tocmai pentru a contribui la aducerea acestor schimbări atât de necesare. El candidează în București, pe listele PSD.

 

Adrian Streinu Cercel: Legislația în domeniul sanitar a fost scrisă pe genunchi, de aceea are și erori

 

Duminică, medicul Adrian Streinu Cercel a declarat că legislaţia în domeniul sanitar, adoptată pe parcursul crizei generate de coronavius, a fost scrisă „pe genunchi”, motiv pentru care are și erori.

„Vom scăpa de pandemia asta, cu siguranţă, dar vor veni celelalte generaţii care trebuie să fie şi ele protejate. Noi am scris legislaţia acum pe genunchi, aşa au fost vremurile. Pe genunchi am scris-o, cu erori a ieşit. Important e că acum avem ce să utilizăm şi trebuie puse în practică. Pe urmă le schimbăm, evident!”, a declarat profesorul Adrian Steinu Cercel.

Medicul a mai afirmat că în continuare crede că vom scăpa de pandemia de coronavirus abia în 2023.

Întrebat dacă își menține declarația pe această temă, Streinu Cercel a răspuns: „Categoric, da. De la o persoană infectată în cursul unei serii de patru zile, alte trei persoane vor fi infectate. După încă patru zile, alte nouă persoane vor fi infectate și, după încă patru zile, încă 27. Deci, în 12 zile, de la o persoană infectată ajungem la 40. Fiind un virus cu răspândire relativ lentă, se va întinde pe circa doi ani de zile. Suntem în 2020, mai puneți 2021, 2022 și în 2023 s-ar putea să respirăm ușurați”.

Adrian Streinu Cercel, despre criza sanitară: „Noi am scris legislaţia acum pe genunchi, aşa au fost vremurile. Pe genunchi am scris-o, cu erori a ieşit”

Celebrul prezentator S-A STINS din viață. ESTE VESTEA TRISTĂ A ZILEIBeing Sent

 

Adrian Streinu Cercel a explicat de ce vrea să ajungă în Parlament. El candidează pe listele PSD

 

De altfel, Adrian Streinu Cercel a declarat că vrea să intre în Parlamentul României tocmai pentru a contribui la schimbarea legislației în domeniul sanitar. 

„Specialişti trebuie să fie nu numai la nivelul spitalelor, dar şi acolo unde se fac legile care se vor aplica la nivelul spitalelor. (...) Va trebui să recreionăm sistemele sanitare, inclusiv sistemul sanitar romanesc, şi de la nivelul Institutului nu pot face acest lucru, dar de la nivelul Parlamentului da şi o voi face cu tot dragul pentru români”, a mai spus Streinu Cercel, managerul Institutului ”Matei Balş” din Capitală.

Medicul va candida la alegerile parlamentare din partea PSD. El va fi pe locul al doilea al listei PSD București pentru Senat, după Gabriela Firea. Lista PSD București pentru Camera Deputaților va fi deschisă de un alt specialist în sănătate - profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și reprezentant al României la Organizația Mondială a Sănătății.

În acest context, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a susținut că partidul își dorește „ca Parlamentul României să beneficieze de cei mai buni specialişti în lupta cu pandemia”.