Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Deputatul Adrian Todoran (PMP): Tandemul Dragnea - Tăriceanu subjugă serviciile de informaţii

Deputatul Adrian Todoran (PMP): Tandemul Dragnea - Tăriceanu subjugă serviciile de informaţii

Un articol de: B1.ro - 23 Oct 2018, 10:38
Politică

Deputatul PMP Adrian Todoran susţine că tandemul Dragnea - Tăriceanu "subjugă serviciile de informaţii", în contextul audierilor din cadrul comisiei de control a Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP).

"Am pomenit în repetate rânduri de pericolul pe care cuplul Dragnea - Tăriceanu îl reprezintă pentru statul de drept, încă de la preluarea puterii de către aceste două personaje sinistre cu apucături dictatoriale. Din nefericire pentru poporul român, lucrurile stau mai grav decât ne-am fi aşteptat în 2016. În mai puţin de doi ani, Liviu Dragnea a reuşit să schimbe inclusiv Codul Penal, dezincriminând abuzul în serviciu, faptă ce i-a adus o condamnare penală şi un posibil sejur de câţiva ani la puşcărie. Evident, nici Călin Popescu-Tăriceanu nu se lasă mai prejos, acuzând instituţiile statului că a fost supravegheat şi interceptat de serviciile statului, timp de şapte ani, dar nu ar fi fost informat în această privinţă. Drept urmare, trebuie făcută curăţenie în aceste servicii ale statului, care deranjează puterea. Săptămâna trecută a fost rândul Serviciului de Protecţie şi Pază, adjunctul instituţiei fiind audiat de Comisia de Control constituită la nivelul Parlamentului", a transmis Adrian Todoran, prin intermediul unui comunicat de presă.

Deputatul, în calitate de membru al comisiei SPP, îşi exprimă îngrijorarea cu privire la "modul abuziv" în care procedează liderii coaliţiei de guvernare PSD-ALDE, prin înfiinţarea de diverse comisii. 

"Ţara nu are nevoie de astfel de invenţii, ci de lucruri concrete şi de măsuri clare pentru creşterea nivelului de trai. Îi întreb pe Dragnea şi Tăriceanu de ce nu au conceput o comisie care să analizeze ce se întâmplă cu spitalele promise în campanie, cu miile de kilometri de autostradă asumate de guvernarea Dăncilă, cu învăţământul românesc cramponat într-o programă stufoasă, greu accesibilă şi manuale pline de greşeli, să ştim cine sunt vinovaţii pentru sacrificarea a sute de mii de porci loviţi de pesta porcină, să avem o explicaţie pentru creşterea preţurilor şi a indicelui ROBOR.
Dincolo de lipsa de oportunitate a unei astfel de comisii, ce angrenează eforturi inutile, expunerea publică a conducerii SPP, printr-o adevărată condamnare în spaţiul public a reprezentanţilor serviciului respectiv, reprezintă un atentat la siguranţa naţională", susţine Adrian Todoran.. 

Deputatul mai arată că prin intermediul aceastor comisii se încearcă discreditarea serviciilor şi subjugarea lor interesului politic.

"De ce? Pentru că nişte oameni profesionişti, neobişnuiţi cu vehicularea informaţiilor de serviciu la nivelul şpriţului de seară, nu au înţeles să răspundă ordinelor politice primite din partea unor găşcari al căror scop comun este acela de a-şi proteja interesele financiare, aflate în multe situaţii în afara legii", mai afirmă deputatul PMP.

El mai spune că în anul Centenarului instituţiile statului trebuie să fie unite, nu dezbinate.

"Românii trebuie să fie încrezători în statul pentru care generaţii la rând şi-au dat viaţa. Dar nu e aşa. Conducătorii acestei ţări ne învrăjbesc, ne arată nesiguranţă în luarea deciziilor şi incoerenţă în actul guvernării. România merită mai mult. Atâta vreme cât Dragnea şi Tăriceanu vor continua această politică subversivă la adresa statului de drept, ţara va continua pe panta descendentă pe care se află în prezent", conchide Adrian Todoran, vicepreşedinte al PMP.

Citeşte mai multe despre:   Adrian Todoran,   PMP,   Liviu Dragnea,   Calin Popescu Tariceanu,   SPP