Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Adrian Țuțuianu, președintele CJ Dâmbovița, votat ca membru în Consiliul Național de Integritate, ar fi verificat de ANI

Adrian Țuțuianu, președintele CJ Dâmbovița, votat ca membru în Consiliul Național de Integritate, ar fi verificat de ANI

Un articol de: - 08 Dec 2014, 20:05
Adrian Țuțuianu, președintele CJ Dâmbovița, votat ca membru în Consiliul Național de Integritate, ar fi verificat de ANI Foto: ziardambovita.ro Politică

Senatorii PSD l-au votat, luni seară, în plen pe președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu (PSD), ca de membru în Consiliul Național de Integritate(CNI). Potrivit unor surse citate de HotNews.ro, Adrian Țuțuianu este verificat în prezent chiar de către instituția pe care ar urma să o verifice (ANI), fiind suspectat de conflict de interese.

Șeful ANI, Horia Georgescu, a declarat la B1 TV nu poate infirma sau confirma dacă Țuțuianu este verificat în prezent de ANI, precizând însă că cei anchetați de Agenție nu ar trebui să accepte mandatul la Consiliul Național de Integritate.

”Eu nu pot să vă confirm sau să va infirm acest lucru. O parte din nominalizările făcute în Consiliul Nașional de Integritate au fost făcute în mod netransparent, fapt sesizat și de societatea civilă. Dacă unii din noiii membri ai Consiului Național de Integritate au cunoștință de faptul că sunt  verficați de ANI, un gest de bun-simț ar fi să nu accepte această nominalizare. Nu pot să dau date despre investigațiile de la ANI”, a spus Horia Georgescu.

Totodată, Georgescu a declarat că CNI ar pregăti o ședință în care să-și aleagă noul președinte înainte ca toți noii membri ai Consiliului să fie votați în Parlament.

De partea sa, contactat de B1 TV, Adrian Țuțuianu a declarat că nu are conoștință despre vreo verificare a ANI în ceea ce îl privește.

”În 2010 am avut o cercetare a averii. în 2014, ANI s-a pronunțat și a spus că nu există niciun fel de diferență semnificativă între veniturile realizate și averea pe care am obținut-o. Nu cunosc o altă verificare a ANI. Chiar dacă s-ar declanșa o cercetare, până când nu se întocmește un raport al unui inspector de integritate, nu cred că poate fi acuzat cineva de ceva”, a spus Țuțuianu.

Întrebat dacă este adevărat că are o problemă legată de un conflict de interse, Țuțuianu a declarat că nu are cunoștință de așa ceva.

”Nu am nicio firmă de familie, nu am niciun fel de contract care să fie acordat vreunei entități juridice din calitatea mea de președinte de Consiliu Județean și de ordonator de credite.(...) La CNI nu m-am autopropus, ci colegii mei din Uniunea Națională a Consiliilor Județene au considerat că sunt propozabil pentru calitatea de membru supleant al acestui Consiliu.”, a mai declarat Țuțuianu.

Citeşte mai multe despre:   ANI