Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Noi stenograme cu Ţuţuianu: Despre România într-o ''situație grea'', ''tâmpitul de Tudose'', ''Bobiță'' și o posibilă condamnare a lui Dragnea (AUDIO)

Noi stenograme cu Ţuţuianu: Despre România într-o ''situație grea'', ''tâmpitul de Tudose'', ''Bobiță'' și o posibilă condamnare a lui Dragnea (AUDIO)

Un articol de: B1.ro - 05 Noi 2018, 10:08
Noi stenograme cu Ţuţuianu: Despre România într-o ''situație grea'', ''tâmpitul de Tudose'', ''Bobiță'' și o posibilă condamnare a lui Dragnea (AUDIO) Politică

Noi stenograme cu Adrian Țuțuianu au apărut, chiar în ziua în care social-democrații se întrunesc într-o nouă ședință tensionată a Comitetului Executiv Național al partidului. De data aceasta, vicepreședintele PSD susține că se aşteaptă ca Liviu Dragnea să fie condamnat, iar România să aibă alt guvern de la 1 ianuarie. 

”Percepţia publică este aia că Omul (n.n.Liviu Dragnea) are nişte probleme şi tot ceea ce faceţi voi cu Justiţia este pentru a-l salva pe el. Asta este percepţia, iar opinia publică judecă după percepţii. O temă care mă îngrijorează pe mine este următoarea: CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ ÎL FAC (N.N. PE LIVIU DRAGNEA) AŞA CUM L-AU FĂCUT PE (N.N. ADRIAN) NĂSTASE. Aţi văzut că-i dădeau termen la două săptămâni. La Năstase erau o mie de martori, la ăştia (n.n. procesul lui Liviu Dragnea) reaudiază tot, nu sunt alte documente (n.n. noi) şi îl poate face când ţi-e lumea mai dragă! Te trezeşti că în luna martie, anul viitor, că-i menţine condamnare cu o zi. Nu de trei (n.n. ani) şi şapte luni, (ci) de o zi. Pentru că fiind recidivă trebuie să execute doi ani plus o zi. Nu există nicăieri în lume ca un premier să fie condamnat. D'asta am spus noi că e cazul (n.n. ca Liviu Dragnea) să facă un pas în spate, în lateral (…) pentru că noi vom culege impactul. Nu vă puteţi închipui ce va fi în toată presa internă şi externă”, spune Adrian Ţuţuianu, conform stenogramelor obţinute de EvZ.   

Noi stenograme cu Ţuţuianu: Despre România într-o ''situație grea'', ''tâmpitul de Tudose'', ''Bobiță'' și o posibilă condamnare a lui Dragnea

Ţuţuianu mai afirmă că este posibilă schimbarea Guvernului, dar tot cu unul al PSD. Cu această ocazie, recunoaște că România se află într-o situație grea: ”Cu excepţia celor care sunt astăzi la Cotroceni şi în servicii, care vor face ca de la 1 ianuarie noi să nu o avem prim-ministru pe Viorica Dăncilă. Al doilea: De ce ar dori PNL să fie la guvernare? România are o situaţie grea”.   

În această înregistrare Țuțuianu poate fi auzit și plângându-se că a plecat pe nedrept din fruntea Ministerului Apărării: ”Eu am plecat degeaba (n.n. de la Ministerul Apărării). Ce am spus eu în comunicatul ăla era corect. Exprima (sic) tot: dacă nu ai alocare bugetară… Îmi aduc aminte de TÂMPITUL DE TUDOSE (n.n. Mihai Tudose, fostul prim-ministru) care a semnat vineri (?) acuma, care-mi spune că ce nu aveam bani de la Bobiţă (n.n. - Bogdan Stan, fost şef ANAF), trebuia să dea la Sănătate. Voi ştiţi foarte bine că nu poţi să iei banii de la investiţii şi să-i dai pe salarii. Demisia mea i-a obligat să facă rectificare bugetară la trei zile, că nu erau bani nici la Armată, nici la Interne, nici la alte ministere pentru salarii, nu vorbim de investiţii”.
 

Citeşte mai multe despre:   Adrian Țuțuianu,   PSD,   Liviu Dragnea,   Adrian Nastase,   Mihai Tudose