Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Adrian Zuckerman, despre alegerile locale: Au continuat să pună distanţă între naţiune şi „baronii-tâlhari” roşii / Ambasadorul SUA i-a lăudat pe Klaus Iohannis și Ludovic Orban (VIDEO)

Adrian Zuckerman, despre alegerile locale: Au continuat să pună distanţă între naţiune şi „baronii-tâlhari” roşii / Ambasadorul SUA i-a lăudat pe Klaus Iohannis și Ludovic Orban (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 08 Oct 2020, 22:23
Adrian Zuckerman, despre alegerile locale: Au continuat să pună distanţă între naţiune şi „baronii-tâlhari” roşii / Ambasadorul SUA i-a lăudat pe Klaus Iohannis și Ludovic Orban (VIDEO) Captură Video U.S. Embassy Bucharest Politică

Adrian Zuckerman, ambasadorul Statelor Unite în București, a declarat, joi, că alegerile locale din 27 septembrie au mărit distanța între poporul român și „baronii-tâlhari” roşii care au manipulat legea pentru a-şi umple buzunarele. El a ținut apoi să-i laude pe președintele Klaus Iohannis și pe premierul Ludovic Orban, liderul PNL. Totodată, diplomatul s-a arătat încântat de modul în care România a gestionat epidemia de coronavirus.

 

Ambasadorul Adrian Zuckerman, reacție la rezultatul alegerilor locale din România

 

Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, a catalogat rezultatul alegerilor locale ca fiind o separare și mai clară a națiunii române de politicienii corupți care au furat țara atâția ani până acum.

„Poporul român continuă să se elibereze din cătuşele moştenirii corupte lăsate în urmă de regimul comunist. În urmă cu doar două săptămâni, am fost martorii unui proces electoral care a continuat să pună distanţă între naţiune şi „baronii-tâlhari” roşii care au manipulat legea pentru a-şi umple buzunarele, în detrimentul poporului român, pe care au fost aleşi să îl deservească”, a declarat Zuckerman, la Forumul Institutului Aspen.

Sursă Video: U.S. Embassy Bucharest

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Diplomatul a lăudat apoi România pentru că ia măsuri pentru a atrage investițiile străine, dar a punctat și faptul că țara noastră „este deschisă negocierilor, dar nu este de vânzare”.A venit acasă și și-a găsit soţul în pat. Când a dat aşternutul la o parte, a împietrit! A plâns ...

În mesajul transmis la Forum, acesta a remarcat și „viziunea şi calităţile de lider ale Preşedintelui Iohannis şi ale membrilor guvernului Premierului Orban”.

„Vă mulţumesc pentru efortul neîncetat de a asigura atât crearea unei Românii de excepţie, cât şi de a menţine pacea şi securitatea. Dumneavoastră făuriţi legăturile care aduc Statele Unite şi România mai aproape ca niciodată”, a mai transmis ambasadorul SUA.

 

Adrian Zuckerman a laudat răspunsul României la epidemia de coronavirus

 

Zuckerman a mai afirmat că România a gestionat criza sanitară „cu rigurozitate şi cu hotărârea fermă de a-şi proteja cetăţenii, câştigându-şi astfel respectul Statelor Unite şi al altor aliaţi din lume”.

Totodată, el a ținut să mulțumească Bucureștiului pentru ajutorul trimis în SUA

„Lumea întreagă a văzut o naţiune care luptă să îşi salveze cetăţenii şi, în acelaşi timp, îşi asumă locul care îi revine de drept, de lider în regiune şi de forţă care va contribui la conturarea lumii moderne, renăscute, în care trăim. Orice ţară ar fi mândră să se numească prieten şi aliat al României, cu siguranţă Statele Unite se mândresc cu acest lucru!”, a afirmat Zuckerman.

„Statele Unite și România au realizat multe împreună! România este la un pas de a păși în calea unor oportunități extraordinare! Pe măsură ce Statele Unite și România continuă să lucreze împreună, vom vedea cum România își va asuma rolul de lider în Europa, care îi revine de drept. România a demonstrat și continuă să demonstreze că are un spirit ce nu poate fi dominat, precum și o dedicare de neclintit față de valorile democratice. A venit momentul României, iar perioada Renașterii în România se derulează sub ochii noștri!”, a mai afirmat ambasadorul.

Adrian Zuckerman se află la Washington împreună cu ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, şi cu ministrul Economiei, Virgil Popescu, în vederea consolidării relaţiilor bilaterale.