Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Klaus Iohannis vizitează Parcul Natural Văcărești, la 12 / Tot astăzi, șeful statului îi va primi la Cotroceni pe miniștrii de externe din Polonia și Turcia, oaspeți ai mini-summitului regional găzduit de București

Klaus Iohannis vizitează Parcul Natural Văcărești, la 12 / Tot astăzi, șeful statului îi va primi la Cotroceni pe miniștrii de externe din Polonia și Turcia, oaspeți ai mini-summitului regional găzduit de București

Un articol de: Vladimir Ionescu - 22 Apr 2021, 10:22
Klaus Iohannis vizitează Parcul Natural Văcărești, la 12 / Tot astăzi, șeful statului îi va primi la Cotroceni pe miniștrii de externe din Polonia și Turcia, oaspeți ai mini-summitului regional găzduit de București foto: Facebook @ Klaus Iohannis Politică

Președintele României efectuează o vizită în Parcul Natural Văcărești, joi, de la ora 12, cu ocazia Zilei Pământului. Ceva mai târziu, de la 16, șeful statului îi va primi la Palatul Cotroceni pe miniștrii de externe din Polonia și Turcia, care vin la București pentru Trilaterala pe teme de securitate cu Bogdan Aurescu, urmând ca la reuniunea extinsă să ia parte și omologii lor din Ucraina și Georgia.

Președintele Klaus Iohannis vizitează Parcul Natural Văcărești, joi, de la ora 12, cu ocazia Zilei Pământului

 

Despre protejarea Pământului, șeful statului a vorbit și în alocuțiunea susținută la evenimentul „Schimbările climatice, relația om-natură și sănătatea publică”, eveniment organizat la Palatul Cotroceni în 7 aprilie, cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății.

Schimbările climatice modifică anotimpurile de transmitere a bolilor și alterează condițiile ecologice, astfel încât crește riscul bolilor transmise prin apă, insecte și animale. România este și ea expusă riscurilor de fenomene meteo extreme, temperaturi crescute, secetă și incendii cauzate de vreme. Creșterea urbanizării și îmbătrânirea populației sunt factori care accentuează vulnerabilitatea la temperaturile extrem de ridicate, iar schimbările climatice exacerbează în special bolile cardiovasculare și respiratorii, boli cu incidență ridicată în România. Efectele schimbărilor climatice sunt, așadar, dramatice și au un efect direct asupra sănătății noastre. Din acest motiv, nu avem niciun moment de pierdut în a acționa nu numai pentru a opri pandemia de COVID-19, ci și pentru a limita îmbolnăvirile viitoare cauzate de deteriorarea mediului înconjurător”, declara președintele Klaus Iohannis.

Printre altele, el mai adăuga că „această pandemie ne-a arătat cât de ridicate ajung să fie costurile umane și financiare dacă nu au fost făcute la timp și eficient investiții în servicii de prevenție pentru grupurile vulnerabile, cele care vor avea cel mai mult de suferit și în urma schimbărilor climatice”.

La 16, șeful statului îi primește la Cotroceni pe miniștrii de externe din Polonia și Turcia, doi dintre oaspeții mini-summitului regional găzduit de București

 

Cei doi miniștri vin la București pentru o reuniune a Trilateralei pe teme de securitate a miniștrilor de externe din Polonia, România și Turcia. Reuniunea va fi găzduită de Bogdan Aurescu, iar la întâlnire vor participa în premieră și miniștrii de externe din Georgia și Ucraina, care vor lua parte la o reuniune extinsă a Trilateralei, ce se va desfășura după segmentul plenar al acesteia.

„Participarea, în premieră în acest format, a miniștrilor de externe ai Georgiei și Ucrainei, în calitate de invitați, sunt elemente ce reflectă rolul activ al României în cadrul Trilateralei și în regiune și capacitatea de mobilizare pentru substanțierea discuțiilor în funcție de evoluțiile securitare de actualitate. Vor fi două zile pline pentru diplomaţia română. Pe lângă discuţiile în format trilateral, la care se adaugă discuţiile cu partenerii noştri Georgia şi Ucraina, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va avea și întrevederi bilaterale cu fiecare dintre cei 4 miniștri de externe pe care îi găzduiește la Bucureşti”, se arată în comunicatul MAE.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis