Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică “Albim Sectorul 5”:Campanie electorală rasistă în Capitală. CNCD s-ar putea autosesiza (FOTO)

“Albim Sectorul 5”:Campanie electorală rasistă în Capitală. CNCD s-ar putea autosesiza (FOTO)

Un articol de: -
Politică

Candidatul PRU la Primăria Sectorului 5 din Capitală ar putea da explicații Consiliului Național pentru Combaterii Discriminării cu privire la mesajul său electoral. Sloganul lui Bogdan Lencu este „Albim Sectorul 5″.

Condus până de curând de Marian Vanghelie, Sectorul 5 are o importantă comunitate de țigani, concentrată mai ales în zona Ferentari.

"În sectorul 5 locuiesc, într-adevăr, romi, dar nu are legătură cu acest aspect. Noi, în echipa de campanie, avem şi ţigani, am şi prieteni ţigani…. Nu are legătură cu acest lucru", a spus Lencu.

"Sloganul s-a referit la un sector gri, un sector murdar, un sector corupt, un sector rămas în urmă, un sector mizer, cu blocuri mizere, cu o subdezvoltare a infrastructurii, cu o salubritate dusă sub limita de jos, cu o rată a şomajului incredibilă, cu o evaziune ridicată şi cu un trafic de droguri şi prostituţie duse la limita extremului. Despre asta vorbim, despre o albire a acestui sector“, acompletat acesta.

Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos, a declarat pentru Mediafax că CNCD s-ar putea autosesiza în acest caz.

Citeşte mai multe despre:   PRU,   campanie,   primar,   CNCD
 
 
 
Loading...