Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică ALDE, mesaj pentru Dăncilă și atac subtil la Tudose: ”Nu vom avea un prim-ministru...”

ALDE, mesaj pentru Dăncilă și atac subtil la Tudose: ”Nu vom avea un prim-ministru...”

Un articol de: - 18 Ian 2018, 19:24
Politică

ALDE are mai puţine convingeri şi mai multe aşteptări de la premierul desemnat, Viorica Dăncilă, susține purtătorul de cuvânt al partidului Varujan Vosganian. 
Acesta consideră ”un fel de oportunitate” ”atributul neconflictual” al Vioricăi Dăncilă. 

"Un om politic, în ziua de azi, ajunge să fie important nu prin ceea ce s-a făcut cunoscut, ci uneori prin ceea ce nu s-a făcut cunoscut, pentru că în România, astăzi, cu cât eşti mai cunoscut, eşti mai controversat. În ciuda faptului că unii consideră că lipsa doamnei Dăncilă din prima linie în ultimii anii ar fi un contraargument, noi socotim că este un argument. Doamna Dăncilă nu vine nici cu o zestre negativă de controverse, nici cu diverse prejudecăţi. De fapt, doamna Dăncilă a avut o conduită politică ce nu permite contraargumente, dar obligă la aşteptări. (...) Nu există o fişă a postului de prim-ministru că să vedem care sunt competenţele sau incompetenţele unei persoane. Din experienţa ultimilor ani, această funcţie este de o natură complexă, presupune îmbinarea unor considerente de natură profesională cu altele de natură managerială, dar şi cu altele de conduită, de modul în care reuşeşte să dea încredere şi să aibă încredere, din modul în care reuşeşte să concilieze Guvernul cu Parlamentul. (...) În legătură cu doamna Dăncilă, noi avem mai puţine convingeri şi mai multe aşteptări", a declarat Vosganian la Adevărul Live.

"Vom merge umăr la umăr Guvern şi Parlament, nu va trebui să explicăm afirmaţiile premierului în contradictoriu cu declaraţiile noastre şi în general nu vom avea un prim-ministru care să aibă reacţii capricioase, chiar la limita bunei cuviinţe", a mai spus Vosganian.

Acesta a mai spus că ALDE nu a fost de acord cu o reconfigurare a Cabinetului în același timp cu procedura de învestire a noilor miniştri.

Citeşte mai multe despre:   ALDE,   Viorica Dancila,   prim-ministru
 
Loading...