ALDE și PRO România au decis să întrerupă fuziunea

ALDE și PRO România au decis să întrerupă fuziunea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

ALDR și PRO România nu mai fuzionează, după ce conducerile celor două partide au decis, marți, convocarea unor Congrese pentru întreruperea acestui demers.

„Biroul Executiv (BEx) al PRO România s-a reunit marți, 26 ianuarie a.c., pentru a discuta raportul Grupului de lucru privind fuziunea cu ALDE. Conform concluziilor prezentate în urma discuțiilor cu reprezentanții ALDE, BEx a decis convocarea Congresului Național Extraordinar pentru întreruperea demersurilor de fuziune a celor două formațiuni politice.

Acceptând și respectând diferențele doctrinare și de viziune, PRO România și ALDE se vor concentra să reprezinte cât mai fidel interesul electoratului propriu. Cele două partide își vor continua eforturile și lupta pentru apărarea celor loviți deopotrivă de criză și de actuala guvernare. Congresul PRO România va avea loc pe data de 26 februarie și se va desfășura online”, a transmis Pro România.

„Delegația Permanentă Națională a ALDE, întrunită în data de 26 ianuarie 2021, a decis convocarea în data de 26 februarie 2021 a Congresului Extraordinar al partidului pentru denunțarea protocolului de fuziune cu PRO România și întreruperea demersurilor de fuziune dintre cele două formațiuni politice. Diferențele de viziune cu privire la viitorul comun au făcut ca reprezentanții ALDE, reuniți în cadrul Delegației Permanente, să adopte această decizie. ALDE și PRO România vor continua să reprezinte în continuare interesele electoratului propriu. ALDE va continua să apere drepturile și libertățile cetățenilor, reprezentând interesele clasei de mijloc, ale acelora care lucrează în serviciul public, ale întreprinzătorilor din toate sectoarele economiei, ale practicienilor profesiilor liberale, ale românilor pentru care libertatea individuală este pusă cu adevărat în valoare prin asumarea activă a responsabilității pentru propriul destin, pentru soarta comunității și prosperitatea națiunii. Congresul Extraordinar al Partidului Alianța Liberalilor și Democraților-ALDE va avea loc în data de 26 februarie 2021, ora 15:00, și se va desfășura prin sistem de videoconferință, având în vedere măsurile de restricție privind organizarea evenimentelor în context stării de alertă și al pandemiei”, a transmis Pro România.

Urmăriți B1TV.ro și pe