Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Nemulțumiții din PSD fac campanie pentru Mircea Diaconu: Doi primari din orașe importante i-au întors spatele lui Dăncilă în cursa pentru Cotroceni (FOTO)

Nemulțumiții din PSD fac campanie pentru Mircea Diaconu: Doi primari din orașe importante i-au întors spatele lui Dăncilă în cursa pentru Cotroceni (FOTO)

Un articol de: Sebastian Pricop - 06 Noi 2019, 16:58
Nemulțumiții din PSD fac campanie pentru Mircea Diaconu: Doi primari din orașe importante i-au întors spatele lui Dăncilă în cursa pentru Cotroceni (FOTO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Mai sunt câteva zile până la primul tur al alegerilor prezidențiale, iar Viorica Dăncilă primește lovitură după lovitură. Înlocuită luni din fruntea Guvernului după votul de confirmare a cabinetului Ludovic Orban, Dăncilă începe să piardă și sprijin în alegerile prezidențiale.

Doi primari importanți de municipiu s-au afișat alături de Mircea Diaconu și au transmis mesaje de susținere. Este vorba de Cosmin Necula de la Bacău și Adrian Mocioniu de la Slobozia. De menționat că deși ambii sunt încă membri PSD, aceștia sunt în conflict cu conducerea centrală a formațiunii.

"Duminică alegem viitorul președinte al României. Președintele tuturor românilor, nu numai al unui partid, partizan și prizonier unor condiții pe care unii și alții le pun.

Poate că a venit momentul să ne uitam și la altceva decât la oameni de partid, care urmăresc doar interese de partid odată ce ajung președinți. Președinți de țară, de partid, de organizații.

Mircea Diaconu înțelege că a venit vremea unei schimbări. Că românii își doresc un președinte al lor. În care să aibă încredere, care să-i asculte. Care vorbește cu ei!

Duminică vă invit pe toți să reflectați la aceste lucruri înainte de a vota.

Ca primar, vă îndemn pe toți să vă duceți la vot!", a scris Cosmin Necula, miercuri, pe Facebook, alături de o poză cu Mircea Diaconu din timpul întâlnirii cu alegătorii din Bacău.

 

Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion!

La scurt timp, o postare de susținere a venit de la edilul din Slobozia.

"Pe 10 noiembrie suntem chemați la urne pentru a ne alege președintele. A sosit momentul ca instituția prezidențială să fie guvernată de etică și de un puternic simț al reponsabilității, al datoriei față de patrie. Sunt două aspecte pe care nu le putem negocia în alegerea celor care ne reprezintă în viața publică: competența și iubirea de țară.

Ca aleși ai cetățenilor, cunoaștem nevoile și provocările zilnice ale românilor. Încă de la începutul mandatelor, am încercat să facem echipă cu autoritățile centrale și să demarăm proiecte bune și importante pentru fiecare dintre voi. Însă niciodată, până acum, nu am înțeles cât de important este să ai acolo UN OM care te ascultă și care apreciază valoarea muncii tale.

România are nevoie de lideri, nu de șefi de stat. Iar liderii autentici sunt urmați de oameni care îmbrățișează aceleași valori: onoarea, încrederea, omenia, statornicia și proactivitatea. Noi, alături de cetățenii care ne-au votat, ne dorim un președinte care să ne reprezinte, să ne consulte, să vegheze la respectarea Constituției, să medieze conflictul interinstituțional.

Mircea Diaconu este singurul reprezentant al acestei competiții electorale care a adus în atenția publică rolul și prerogativele președintelui. Într-o lună de zile, acesta a făcut un tur de forță prin orașele și satele României. A stat de vorbă cu cetățeanul, a cerut explicații aleșilor locali. Nimeni deasupra legii, educația și meritocrația ca principii fundamentale pentru ocuparea de funcții publice, o economie care să reducă decalajele economice și sociale între regiunile țării - sunt câteva dintre principiile asumate de acesta.

Ca primari, noi știm că proiectele noastre nu pot fi duse la bun sfârșit câtă vreme sistemul este unul defect. În 2016 când am plecat la un drum de reconstrucție a Sloboziei, alături de domnul Marian Neacsu , imparțialitatea și normalitatea au reprezentat pietrele de temelie. Avem încrederea că implicarea candidatului Mircea Diaconu va fi de bună credință și cu bătaie lungă, adică până atunci când nedreptatea, abuzurile și obrăznicia vor fi reduse până la eliminare din instituțiile statului.

Din aceste considerente, noi, semnatarii acestei scrisori, ne declarăm solidari cu valorile promovate și apărate de candidatul Mircea Diaconu și îl susținem ca președinte al tuturor românilor", a scris și Adrian Mocioniu, într-o postare ilustrată cu o poză a lui Diaconu.

 

Scandalul dintre Necula și PSD a început în septembrie când  PSD Bacău a votat propunerea de retragere a sprijinului politic pentru primarul municipiului Bacău și l-a înlocuit din fruntea organizației municipale. Totul după ce acesta a criticat lipsa de interes a guvernului pentru municipiul Bacău și a intrat în conflict cu șeful de Consiliu Județean, Dragoș Benea.

Adrian Mocioniu, în schimb, s-a afișat în martie alături de Mihai Tudose și ex-președintele PSD Ialomița, Marian Neacșu, în cadrul primei conferințe de presă a PRO România în Ialomița. Cei trei au susținut că noua formațiune politică reprezintă o alternativă la dictatura politică impusă de Liviu Dragnea.

Citeşte mai multe despre:   PSD,   Mircea Diaconu,   Stiri Bacau,   Stiri Slobozia,   Viorica Dancila