Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Aleșii fac scut în jurul unui deputat declarat incompatibil de ANI: "Din dosar nu reiese așa ceva. Constantin Adăscăliței își păstrează funcția"

Aleșii fac scut în jurul unui deputat declarat incompatibil de ANI: "Din dosar nu reiese așa ceva. Constantin Adăscăliței își păstrează funcția"

Un articol de: - 06 Oct 2015, 16:35
Aleșii fac scut în jurul unui deputat declarat incompatibil de ANI: "Din dosar nu reiese așa ceva. Constantin Adăscăliței își păstrează funcția" Politică

Aleșii fac din nou scut în jurul unui parlamentar declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate.

Comisia juridică a Camerei Depuaților a decis ca deputatul Constantin Adăscăliței să își păstreze mandatul, după ce ANI ceruse încetarea de drept a mandatului pe motiv de incompatibilitate.

Vicepreședintele Comisiei juridice de la Camera Deputaților, Ciprian Nica a anunţat că, "din actele depuse la dosar reiese că deputatul Constantin Adăscăliţei nu s-a aflat şi nu se află în stare de incompatibilitate", prin urmare acesta își păstrează funcția.

Deputatul Constantin Adăscăliţei, cercetat sub control judiciar pentru efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, a fost trimis în judecată de DNA Iaşi la începutul lunii iulie, alături de parlamentar fiind deferit justiţiei şi fiul acestuia, scrie mediafax.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie  au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a deputatului PSD Constantin Adăscăliţei, pentru efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţie, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoane, în formă continuată (16 acte) şi folosirea cu rea-credinţă a bunurilor sau a creditului de care se bucură societatea.


 

Citeşte mai multe despre:   deputat,   ANI,   incompatibilitate