Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Cântecele satirice la adresa lui Dragnea şi a PSD îi aduc lui Alexandru Andrieş cel mai mare succes de după albumul "Interzis" în care redă atmosfera din comunism (VIDEO)

Cântecele satirice la adresa lui Dragnea şi a PSD îi aduc lui Alexandru Andrieş cel mai mare succes de după albumul "Interzis" în care redă atmosfera din comunism (VIDEO)

Un articol de: - 18 Mar 2019, 20:05
Foto: Facebook/ Alexandru Andrieș Politică

Aluziile fine la actuala clasa politică şi satira la adresa unei lumi în care promovările se fac pe baza cunoştinţelor şi a prietenilor în dauna competenţelor îi aduc lui Alexandru Andrieş cel mai mare succes înregistrat în ultimii 30 de ani.

Albumul "Petrică are o oaie", lansat la finalul lui 2018, reprezintă cel mai mare succes înregistrat de artist în rândul publicului după "Interzis", album scos în 1990 care reprezintă o "culegere haioasă de nebunii anticomuniste" cu piesele lui Andrieş din perioada comunistă în care satiriza societatea prin aluzii extrem de fine care să poată ajunge la public în ciuda cenzurii extrem de dure a regimului.

Alexandru Andrieș - Patru asasini

Acest ultim album poate fi devenit prin comparaţie drept o "culegere haioasă de nebunii anti-PSD". Acesta cuprinde piese intitulate extrem de sugestiv: "4 asasini", "Ce congres frumos", "Raport de activitate", "Madagascar" sau "Telejurnal penal".

Alexandru Andrieș - Madagascar / Sunt din Teleorman

De altfel, cântecele „Miliţienii v02”, „Ce congres frumos” şi „Telejurnal penal” sunt variante noi ale pieselor „Miliţienii”, „Ce oraş frumos” şi „La telejurnal” în care artistul satiriza exact perioada comunistă.

Dacă în perioada comunistă ne bucuram la aluzii fine pentru a mai putea aduce o critică regimului dictatorial al soţilor Ceauşescu, întrebarea este spre ce fel de societate ne îndreptăm dacă revenim iar la satiră şi aluzii fine pentru a ne mai putea opune unui PSD din 2017 face tot ce poate să preia controlul asupra tuturor instituţiilor din ţară.
 

Citeşte mai multe despre:   Alexandru Andries,   PSD,   Liviu Dragnea
 
 
 
Loading...