Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Alexandru Rafila (PSD), despre campania de vaccinare: Platforma informatică a avut numeroase sincope / Înscrierea fără prioritizare a unui număr extrem de mare de persoane va împiedica accesul celor mai expuși (VIDEO)

Alexandru Rafila (PSD), despre campania de vaccinare: Platforma informatică a avut numeroase sincope / Înscrierea fără prioritizare a unui număr extrem de mare de persoane va împiedica accesul celor mai expuși (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 18 Ian 2021, 17:16
Alexandru Rafila (PSD), despre campania de vaccinare: Platforma informatică a avut numeroase sincope / Înscrierea fără prioritizare a unui număr extrem de mare de persoane va împiedica accesul celor mai expuși (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei Politică

Deputatul PSD Alexandru Rafila a adus mai multe critici felului în care se derulează campania națională de vaccinare anti-COVID-19. Printre altele, medicul a reclamat modul de realizare și funcționare a platformei informatice pentru programări, despre care spune că „a avut numeroase sincope”, dar și faptul că în etapa a II-a a fost inclus un număr extrem de mare persoane fără „niciun fel de ierarhizare, de prioritizare”, ceea ce „nu face altceva decât să împiedice până la urmă accesul la vaccinare” în cazul celor mai expuși în fața bolii.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Alexandru Rafila (PSD), despre felul în care se desfășoară campania de vaccinare: „Sunt câteva lucruri care ne îngrijorează”

 

Alexandru Rafila a subliniat că PSD sprijină campania de vaccinare anti-COVID-19 și își dorește ca ea să se desfășoare „cât mai bine și să ducă într-un timp cât mai scurt la imunizarea unei proporții suficiente din cetățenii României”, astfel încât să fie asigurată reluarea activităților socio-economice, dar „lucrul acesta nu se poate realiza decât printr-o foarte bună organizare.

„De la bun început, vreau să fac o declarație. Partidul Social Democrat sprijină campania de vaccinare. Ne dorim ca ea să se desfășoare cât mai bine și să ducă într-un timp cât mai scurt la imunizarea unei proporții suficiente din cetățenii României, care să asigure în primul rând reluarea activităților sociale, a activităților economice, iar lucrul acesta nu se poate realiza decât printr-o foarte bună organizare”, a declarat deputatul PSD.

El susține că social-democrații sunt îngrijorați de câteva aspecte ale felului în care se desfășoară campania, reclamând printre altele modul de realizare și de funcționare a platformei informatice, dar și strategia aleasă de autorități pentru etapa a II-a, unde spune că a fost inclus un număr extrem de mare de persoane „fără niciun fel de prioritizare”, ceea ce va împedica accesul pentru persoanele cele mai expuse.

„Sunt câteva elemente care ne îngrijorează și care trebuie, totuși, menționate, pentru că rezolvarea lor ar putea să ducă într-adevăr la atingerea acestui obiectiv național. În primul rând, este vorba despre modul de realizare și de funcționare al platformei informatice, care ați văzut că a avut numeroase sincope, chiar în cursul zilei de astăzi, și nu numai programarea (...) ci și modul de desfășurare efectivă a campaniei de vaccinare, pentru că am văzut că astăzi existau situații în țară când vaccinarea întârzia datorită nefuncționării acestei platforme informatice. Pe de altă parte, includerea în etapa a II-a fără niciun fel de ierarhizare, de prioritzare a unui număr extrem de mare de persoane – sunt estimări pe care le-au prezentat autoritățile, unii au zis 5 milioane, alții 6 milioane de persoane – nu face altceva decât să împiedice până la urmă accesul la vaccinare a persoanelor cele mai expuse, persoane cu boli cronice, persoane vârstnice, din categorii defavorizate, din mediul rural, care au un acces extrem de limitat la înscrierea pe aceste liste de vaccinare”, a declarat Alexandru Rafila.

Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

Citeşte mai multe despre:   Alexandru Rafila,   campanie de vaccinare