Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Alexandru Rafila, despre demiterea lui Vlad Voiculescu: Este un gest de responsabilitate a premierului. Vine târziu, e adevărat. Nu cred că USR-PLUS vor ieși de la guvernare (VIDEO)

Alexandru Rafila, despre demiterea lui Vlad Voiculescu: Este un gest de responsabilitate a premierului. Vine târziu, e adevărat. Nu cred că USR-PLUS vor ieși de la guvernare (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 14 Apr 2021, 12:32
Alexandru Rafila, despre demiterea lui Vlad Voiculescu: Este un gest de responsabilitate a premierului. Vine târziu, e adevărat. Nu cred că USR-PLUS vor ieși de la guvernare (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei Politică

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat, miercuri, că Vlad Voiculescu s-a dovedit total incapabil să gestioneze pandemia de coronavirus, iar demiterea sa din funcție este ”un gest de responsabilitate a premierului” care totuși, vine târziu.

 

Alexandrul Rafila: Vlad Voiculescu s-a dovedit a fi total incapabil să gestioneze pandemia 

 

"Considerăm că este perfect justificată schimbarea doamnei Moldovan din funcție. (...) PSD a solicitat acest lucru nu pentru că Vlad Voiculescu era de la USR PLUS, ci pentru că rolul lui, ca ministrul al Sănătății, era să răspundă nevoilor populației din România în gestionarea acestei pandemii, s-a dovedit a fi total incapabil să o facă. Prima moțiune simplă care a fost inițial respinsă, cu o mică majoritate a trebuit depusă din nou zilele trecute. Se pare că evidența faptelor a depășit orice fel de închipuire și, practic, am ajuns în situația în care Ministerul Sănătății funcționa în afara Guvernului României, așa cum funcționa, de fapt, în afara nevoii de asigurare a serviciilor medicale. (...) Moțiunea simplă nu mai are obiect, nu poți să supui la vot un act împotriva unei persoane care nu mai este ministru. Eu consider că este un gest de responsabilitate a prim-ministrului. Vine târziu, e adevărat. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele luni a dus la pierderea controlului pandemiei și probabil că văzând acest lucru, prim-ministrul a acționat”, a declarat Rafila, miercuri, pe holurile parlamentului.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Rafila: Portofoliul de la Sănătate trebuie preluat de o persoană cu bune competențe manageriale

 

Totodată, Alexandru Rafila spune că nu crede că s-ar putea rupe coaliția de guvernare din cauza demiterii lui Voiculescu.Veste de ultimă oră despre Oana Sârbu! (FOTO)

Întrebat dacă se va ajunge la situația în care USR-PLUS să iasă de la guvernare, PSD ar fi dispus să intre la guvernare alături de PNL și UDMR, Alexandru Rafila a răspuns: ”Eu nu sunt în poziția de a vă spune acest lucru. Nu fac parte din conducerea executivă a partidului. Vă spun o opinie personală. În primul rând, eu nu cred că USR-PLUS vor ieși de la guvernare. Au interese foarte mari în zona economică și acest lucru se răsfrângea, probabil, și asupra Ministerului Sănătății. Personal, nu cred acest lucru, dar în politică totul este posibil. Important este ca România să beneficieze de un Guvern stabil și de un Guvern competent. Sunt două condiții de care avem nevoie pentru a traversa această criză. (...) Portofoliul de la Sănătate trebuie preluat de o persoană cu bune competențe manageriale, care cunoaște situația și chiar dacă nu este plăcut din punct de vedere politic să fie un bun profesionist”, a mai spus Alexandru Rafila.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Alexandru Rafila,   Vlad Voiculescu