Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Alexandru Rafila (PSD), despre explicațiile Ioanei Mihăilă privind raportarea deceselor: Am înțeles trebuie să fie bine ca să nu fie rău, adică n-am înțeles nimic / Inadverențele se puteau observa în fiecare zi (VIDEO)

Alexandru Rafila (PSD), despre explicațiile Ioanei Mihăilă privind raportarea deceselor: Am înțeles trebuie să fie bine ca să nu fie rău, adică n-am înțeles nimic / Inadverențele se puteau observa în fiecare zi (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 13 Mai 2021, 21:58
Alexandru Rafila (PSD), despre explicațiile Ioanei Mihăilă privind raportarea deceselor: Am înțeles trebuie să fie bine ca să nu fie rău, adică n-am înțeles nimic / Inadverențele se puteau observa în fiecare zi (VIDEO) Foto: Inquam Photos / George Călin Politică

Deputatul PSD Alexandru Rafila a ironizat explicațiile oferite de Ioana Mihăilă privind diferențele înregistrate la raportarea deceselor și a explicat că bazele de date în cauză sunt la Ministerul Sănătății, care are un centru de comandă însărcinat cu coordonarea acestora. „Or, inadvertențele se puteau observa în fiecare zi”, a spus social-democratul, joi seară, pe B1 TV, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Ce a spus Alexandru Rafila despre explicațiile Ioanei Mihăilă privind raportarea deceselor

 

Întrebat dacă a înțeles ceva din explicațiile de astăzi, Alexandru Rafila a afirmat: „Am înțeles trebuie să fie bine ca să nu fie rău, adică n-am înțeles nimic. N-am înțeles sensul declarației și motivul declarației, pentru că trebuiau niște lucruri concrete oferite opiniei publice dacă s-a hotărât să se facă o conferință de presă. Trebuia să aflăm exact care este modul de raportare în cele două baze de date gestionate de Ministerul Sănătății, care au fost motivele pentru care au apărut diferențe în această raportare și care sunt lucrurile concrete pe care le-a făcut sau intenționează să le facă Ministerul Sănătății. Or, aceste trei elemente eu nu le-am sesizat în declarația doamnei ministru”.

Întrebat cum ar fi trebuit procedat ca să vedem ce n-a mers, precum și dacă e tolerabil să spui că unii n-au știut, iar alții nu au înțeles, deputatul PSD a adăugat: „Nu e tolerabil, dar aceste două baze de date sunt la Ministerul Sănătății. Ministerul Sănătății are un centru de comandă care coordonează aceste două baze de date. Or, inadvertențele se puteau observa în fiecare zi. Mai mult, pot să vă spun în cunoștință de cauză că s-au făcut intervenții asupra uneia dintre cele două baze de date în mod sistematic în ultimele patru luni și atunci înseamnă că cineva din conducerea Ministerului Sănătății intra, modifica câmpurile de raportare ș.a.m.d”.

El a negat că ar fi vorba despre modificări cu intenția de a denatura aceste date, explicând că era vorba mai degrabă de „modificări ale modului de raportare, ale câmpurilor sau ale tipurilor de date care erau introduse în această bază de date”.

 

Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!

Citeşte mai multe despre:   Alexandru Rafila,   Ioana Mihaila,   pandemie de coronavirus