Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Alexis Tsipras: Grecia şi România reprezintă economiile cele mai puternice din Balcani

Alexis Tsipras: Grecia şi România reprezintă economiile cele mai puternice din Balcani

Un articol de: Redacția B1.ro - 29 Mar 2019, 22:41
Alexis Tsipras: Grecia şi România reprezintă economiile cele mai puternice din Balcani Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

România şi Republica Elenă au cele mai puternice economii din Balcani, a declarat premierul grec Alexis Tsipras, în cadrul unei întrevederi cu Viorica Dăncilă.

"Grecia a trecut printr-o perioadă de criză economică, a ieşit din această criză şi astăzi, cu forţe sporite şi cu mai mult optimism, se uită către viitor şi dobândeşte un rol important pe care de fapt l-a avut întotdeauna în zona Balcanilor. (...) Grecia şi România reprezintă economiile cele mai puternice din Balcani, ţările cu cea mai puternică economie din Europa de Est aş putea spune, iar colaborarea noastră, care s-a bazat întotdeauna pe o tradiţie culturală foarte strânsă, joacă un rol deosebit în stabilitatea şi dezvoltarea întregii zone", a afirmat Tsipras, potrivit Agerpres.

Tsipras a subliniat că Grecia are o prezenţă importantă în piaţa de afaceri a României, investiţiile greceşti în ţara noastră ridicându-se la aproximativ 4 miliarde de euro, creând astfel aproape 20.000 de locuri de muncă. 

"Dorinţa noastră este să creştem pe cât posibil schimburile comerciale, să întărim şi să încurajăm investiţiile grecilor în România, dar şi ale românilor în Grecia", a subliniat premierul elen. 
 

Citeşte mai multe despre:   Alexis Tsipras,   Grecia