Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Premierul Alexis Tsipras, primit de Viorica Dăncilă la Palatul Victoria: 'Felicităm Grecia pentru ieșirea din programele de asistență financiară' (VIDEO)

Premierul Alexis Tsipras, primit de Viorica Dăncilă la Palatul Victoria: 'Felicităm Grecia pentru ieșirea din programele de asistență financiară' (VIDEO)

Un articol de: Ioana Ungureanu - 29 Mar 2019, 13:05
Premierul Alexis Tsipras, primit de Viorica Dăncilă la Palatul Victoria: 'Felicităm Grecia pentru ieșirea din programele de asistență financiară' (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Premierul Viorica Dăncilă l-a primit vineri, la Palatul Victoria, pe omologul său grec, Alexis Tsipras.

La finalul întâlnirii, cei doi premieri au susţinut o declaraţie de presă comună.

Cu acest prilej, premierul a felicitat Grecia pentru ieșirea din criza economică și a anunțat colaborările pe care cei doi oficiali le-au stabilit pentru viitorul apropiat.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Felicitări dvs și Guvernului pe care îl conduceți pentru ieșirea Greciei din programele de asistență financiară, cu o economie mai consolidată, prin implementarea reformelor fiscale și structurale.

Menționez că România a fost solidară cu Grecia pe perioada crizei economice și pe perioada crizei migrației.

Ne-am întâlnit cu partenerii eleni pentru a analiza evoluțiile din domeniile strategice, precum transportul sau securitatea energetică, și pentru a identifica noi oportunități în domenii cu impact direct asupra dezvoltării economice, precum comerțul, turismul, cultura sau educația.

Am decis să dezvoltăm proiecte de colaborare între orașele Timișoara și Elefsina, care vor fi capitale euroopene ale culturii în 2021”, a precizat Viorica Dăncilă.

Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică pleacă urgent de acolo. Ce este, de fapt

"Am avut astăzi o întrevedere consistentă şi extrem de utilă cu omologul meu elen, domnul Alexis Tsipras, urmată de o primă reuniune interguvernamentală româno-elenă, exerciţiu care sperăm să devină unul constant şi care să ofere liniile de ghidaj necesare definirii unor coordonate pragmatice, coerente şi concrete ale dialogului bilateral. Am convenit să imprimăm o nouă dimensiune relaţiilor noastre bilaterale şi am decis să elaborăm împreună un plan de acţiune care să reflecte priorităţile agendei bilaterale româno-elene şi care să stabilească o strategie clară de cooperare pe termen lung între ţările noastre în toate domeniile de activitate. Dezvoltarea şi diversificarea relaţiilor noastre bilaterale este favorizată de premise pozitive, precum relaţiile tradiţionale dintre ţările noastre, afinităţile spirituale, istoria comună precum şi de abordările similare pe numeroase tematici regionale şi europene", a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a menţionat, în context, importanţa proiectului BRUA.

"Continuăm să avansăm în privinţa coridorului BRUA, primul proiect de diversificare din sudul Europei, ce are potenţialul de a oferi o nouă rută şi surse de gaz pentru o serie de state europene aflate în situaţie de dependenţă majoră faţă de un furnizor unic extern ", a spus Dăncilă.

Ea a menţionat că, de asemenea, s-a convenit un cadru de cooperare mai strâns pentru promovarea companiilor de tip start-up în domeniul tehnologiei informaţiei şi al industriilor creative pe pieţele din regiune, precum şi înfiinţarea şi participarea companiilor româneşti inovatoare în clustere regionale, pentru a facilita schimbul de idei şi experienţă şi pentru creşterea competitivităţii acestora.

"Ne bucurăm că peste un milion de turişti români vizitează anual Grecia, aceasta fiind destinaţia preferată de vacanţă a românilor şi că interesul turiştilor greci pentru România este în creştere", a punctat Dăncilă.

Tot vineri, premierul Viorica Dăncilă îl va primi pe omologul său bulgar, Boyko Borissov, alături de care va semna o serie de documente bilaterale oficiale, potrivit Agerpres..

Ulterior, la Palatul Snagov, va avea loc o nouă reuniune în format cvadrilateral România - Bulgaria - Grecia - Serbia.

La această reuniune participă premierul Viorica Dăncilă, premierul Bulgariei, Boyko Borissov, premierul Greciei, Alexis Tsipras, şi preşedintele Republicii Serbia, Aleksandar Vucic. 

Citeşte mai multe despre:   Viorica Dancila,   Alexis Tsipras