Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Alfred Simonis (PSD): Noi ne-am învățat ca de câte ori e dreapta la putere să spună că nu sunt bani. Ludovic Orban s-a luat, practic, la trântă cu pensionarii României

Alfred Simonis (PSD): Noi ne-am învățat ca de câte ori e dreapta la putere să spună că nu sunt bani. Ludovic Orban s-a luat, practic, la trântă cu pensionarii României

Un articol de: Vladimir Ionescu - 02 Sep 2020, 22:17
Alfred Simonis (PSD): Noi ne-am învățat ca de câte ori e dreapta la putere să spună că nu sunt bani. Ludovic Orban s-a luat, practic, la trântă cu pensionarii României Foto: facebook.com/pg/simonisalfred Politică

Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, a vorbit despre propunerea social-democraților privind stimulentul financiar pentru profesori și susține că inițiativa are ca scop „buna funcționare și desfășurare a anului școlar”, ocazie cu care a criticat PNL și a respins acuzațiile venite dinspre liberali. „Evident că nu sunt preocupați de pensii, de alocații, de sporuri pentru medici sau pentru profesori”, a declarat el, miercuri seară, în direct pe B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

Alfred Simonis, despre stimulentul propus de PSD pentru profesori


 

„L-am auzit pe Ludovic Orban spunând astăzi că PSD, prin aceste stimulente, majorări, înseamnă că otrăvește fântânile. Vă dați seama ce comparație nefericită a făcut primul-ministru al României. Nu e niciun fel de mită electorală, până la urmă școala începe în câteva zile. Evident că Guvernul nu a fost pregătit pentru deschiderea anului școlar. În acest moment, în școlile din România, nu există măști, nu există dezinfectant, nu există cursurile făcute de profesori pentru școala online. Considerăm că pentru a putea fi eficient deschis acest an școlar un astfel de stimulent, care este pe o perioadă determinată de timp, așa cum a fost și la medici, implementat într-o primă fază, poate fi și pentru dascăli. Repet, pentru ca acești bani să fie folosiți tot pentru buna funcționare și desfășurare a anului școlar”, a declarat Simonis.

Liderul deputaților PSD susține că social-democrații s-au „învățat ca de câte ori e dreapta la putere să spună că nu sunt bani și de câte ori venim noi la putere, și facem aceste majorări să spună că nu sunt sustenabile, după care ajung ei la putere și se dovedește că le plătesc. Adică, evident, e o chestiune de prioritizare. Oamenii aceștia sunt concentrați pe furtul din banul public, pe tunuri date și avem raportul Curții de Conturi, care relevă – nu o spun eu, spune Curtea de Conturi – foarte clar acest lucru. Evident că nu sunt preocupați de pensii, de alocații, de sporuri pentru medici sau pentru profesori”.
 

Ludovic Orban s-a luat, practic, „la trântă cu pensionarii României”, susține liderul deputaților PSD


 

„L-am auzit pe Ludovic Orban spunând că e foarte grav că încercăm, luându-se la trântă practic cu pensionarii României. E foarte ușor când ești prim-ministru, ai fost de două, trei ori parlamentar, beneficiezi de pensie specială de peste 10.000 de lei, cum face Ludovic Orban, să vii să ne explici că pensionarii care câștigă 500 de lei n-au nevoie de bani”, a mai adăugat Alfred Simonis.

Întrebat dacă PSD a identificat și o sursă bugetară pentru un efort financiar de acest gen, el a răspuns: „N-o să fie stare de alertă un an de zile, ca să o luăm așa. Am vorbit de perioada stării de alertă. Asta mai poate fi o lună, două, trei, cel târziu în vara anului viitor. Pe de altă parte, o sursă ar fi aceea să nu se mai fure din banul public. O altă sursă foarte importantă ar fi că am auzit că a venit Președintele României de la Bruxelles, spunându-se că o mare victorie a fost atragerea a 90 de miliarde de euro de la Comisia Europeană – 79, 80, greșeala mea. Voia 90 și au reușit numai 80, și au dat-o ca pe o mare performanță”.

Citeşte mai multe despre:   Alfred Simonis