Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Alfred Simonis (PSD): PNL a cumpărat parlamentari bucată cu bucată ca să lipsească de la votul pe moțiune. USR face un joc dublu. Ponta nu a făcut altceva decât să submineze atacând PSD

Alfred Simonis (PSD): PNL a cumpărat parlamentari bucată cu bucată ca să lipsească de la votul pe moțiune. USR face un joc dublu. Ponta nu a făcut altceva decât să submineze atacând PSD

Un articol de: Vladimir Ionescu - 31 Aug 2020, 19:10
Alfred Simonis (PSD): PNL a cumpărat parlamentari bucată cu bucată ca să lipsească de la votul pe moțiune. USR face un joc dublu. Ponta nu a făcut altceva decât să submineze atacând PSD Foto: facebook.com/pg/simonisalfred Politică

Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, a reacționat dur luni, după ce ședința Parlamentului privind moțiunea de cenzură a fost anulată din lipsă de cvorum, și susține că a „văzut astăzi un PNL disperat să nu piardă puterea”.

„Am văzut astăzi un Partid Naţional Liberal disperat să nu piardă puterea. După ce a încercat să tergiverseze prin atacuri la Curtea Constituţională dezbaterea şi votarea pe această moţiune de cenzură, astăzi au încercat acest mecanism prin care s-a încercat şi s-a reuşit ca cvorumul de şedinţă să nu fie întrunit, astfel încât să nu poată fi votată şi dezbătută această moţiune de cenzură. PNL, prin reprezentanţii lor, a cumpărat parlamentari bucată cu bucată ca să lipsească de la votul pe moţiune. Cu unii le-a şi reuşit. S-a întâmplat un lucru bun astăzi, s-au separat apele, am descoperit care ne sunt trădătorii şi s-a văzut cine susţine acest Guvern. Astăzi s-a văzut că USR, de exemplu, care de altfel este foarte viteaz, reprezentanţii lor sunt foarte viteji şi îi acuză pe liberali şi pe Ludovic Orban ba de traseism, ba de corupţie, ba de incompetenţă, ba de nepotism, cu toate acestea astăzi au susţinut Guvernul Orban. Fac acest joc dublu de câteva luni, însă astăzi s-a demonstrat că de fapt USR susţine categoric şi pe faţă Guvernul Orban", a declarat Alfred Simonis.

El susține că „Victor Ponta nu a făcut altceva decât să submineze atacând PSD şi încercând să demobilizeze atât parlamentarii partidului dânsului, cât şi parlamentarii PSD. Totuşi, să îl aud pe Victor Ponta vorbind de trădare şi trădători este prea mult. Domnul Victor Ponta îi acuză pe cei de la PSD care nu au ajuns la vot, cinci parlamentari din 206, un procent foarte mic, e adevărat, important, îi face trădători. Ar trebui să fie mai atent, pentru că grupul dânsului parlamentar este format exclusiv din astfel de oameni. Îi transmit fostului prim-ministru, fost preşedinte al PSD, că tipul acesta de a face politică e de domeniul trecutului şi că oamenii nu mai pot fi minţiţi, aşa cum crede dânsul. Toate partidele care astăzi au lipsit de la întrunirea cvorumului legitimează, susţin, deciziile aberante ale Guvernului Orban, susţin nedublarea alocaţiilor, susţin nemajorarea pensiilor, susţin modul haotic în care Guvernul gestionează această criză sanitară şi, evident, şi criza economică”.
 

Ce a declarat prim-ministrul Ludovic Orban, după ce ședința din Parlament a fost anulată din lipsă de cvorum


 

Premierul a oferit și el primele declarații după episodul de luni din Parlament, ocazie cu care a declarat că „Guvernul trebuie să facă față unor provocări imediate, unor provocări pe termen mediu și chiar pe termen lung, și are nevoie de deplină capacitate de exercițiu pentru a putea soluționa marile probleme cu care se confruntă România”.

„În 30 de ani, nimeni nu a mai depus o moțiune de cenzură în vacanța parlamentară. Mai mult decât atât, e o moțiune de cenzură care nu e numai într-o sesiune extraordinară – a fost depusă într-o sesiune extraordinară, a fost citită în altă sesiune extraordinară, s-a încercat dezbaterea și votarea în sesiunea extraordinară prelungită până la 31 august. Din punctul meu de vedere, este consumată în momentul de față”, a afirmat Ludovic Orban.
 

Citeşte mai multe despre:   Alfred Simonis,   PSD