Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Alianța USR-PLUS și-a prezentat candidații pentru primăriile de sector din Capitală

Alianța USR-PLUS și-a prezentat candidații pentru primăriile de sector din Capitală

Un articol de: Traian Avarvarei - 28 Iun 2020, 17:59
Alianța USR-PLUS și-a prezentat candidații pentru primăriile de sector din Capitală Politică

Alianţa USR-PLUS şi-a anunțat, duminică, candidaţii pentru primăriile celor șase sectoare din Capitală. Este vorba despre Clotilde Armand, la Sectorul 1, Radu Mihaiu, la Sectorul 2, Ana Ciceală, la Sectorul 3, Simona Spătaru, la Sectorul 4, Alexandru Dimitriu, la Sectorul 5 și Alexandru Gâdiuță, la Sectorul 6. Cu toate acestea, liderul USR București, Claudiu Năsui, a declarat că rămân deschise negocierile cu reprezentanții PNL cu privire la eventuale candidaturi comune pentru primăriile de sector.

"Noi suntem deschişi acestor negocieri şi acestor discuţii, dar ele trebuie purtate pe oameni, pe persoane. După cum vedeţi, USR PLUS a fost extrem de transparent. Am prezentat oamenii pe care îi avem la fiecare sector. Îşi cunosc foarte bine sectoarele, îşi cunosc foarte bine potenţialul şi ştiu ce trebuie să facă din secunda doi de când sunt în primărie. În momentul în care vom avea acest lucru şi din partea PNL, vom vedea cu ce oameni vin ei şi vom putea să decidem dacă vom merge la comun cu ei, dar baza sunt criteriile de integritate pe care noi le-am prezentat şi de la care noi nu putem face rabat în niciun caz. (...) Negocierile acestea continuă şi, pe măsură ce o să avem informaţii, o să vi le spunem”, a declarat Claudiu Năsui, potrivit Agerpres.

 VESTE NEAȘTEPTATĂ în TELEVIZIUNEA DIN ROMÂNIA! CELEBRA PREZENTATOARE TV A FOST ÎNLOCUITĂ DEFINITV! CINE VA PREZENTA EMISIUNEA ÎN LOCUL EI

Cine sunt candidații USR-PLUS pentru primăriile celor șase sectoare din Capitală

 

Clotilde Armand, propusă pentru Primăria Sectorului 1, a candidat și în 2016 pentru acceași funcție. În acest moment, este europarlamentar USR-PLUS, membru în Comisia de Bugete şi în Comisia de Transport din Parlamentul European. 

Radu Mihaiu, candidatul Alianței pentru Primăria Sectorului 2 a fost secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene. În prezent, se află în fruntea unei firme care dezvoltă aplicaţii digitale.

Pentru funcția de primar al Sectorului 3 candidează Ana Ciceală. Din 2016, ea este consilier general USR și a fost manager de proiect în cadrul Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul.

Pentru Primăria Sectorului 4, Alianța USR-PLUS o propune pe Simona Spătaru, avocat, cu expertiză în domeniul achiziţiilor publice şi al drepturilor încălcate de autorităţile publice. Simona Spătaru a decis să intre în politică după tragedia din clubul Colectiv.

Candidat la Primăria Sectorului 5 din partea USR-PLUS este avocatul Alexandru Dimitriu.

Iar pentru funcția de primar al Sectorului 6 intră în cursa electorală Alexandru Gâdiuţă, consilier municipal USR.

 

Alegerile locale ar urma să aibă loc pe 27 septembrie

 

Cel mai probabil, alegerile locale din acest an, amânate din cauza epidemiei de coronavirus, vor avea loc pe 27 septembrie.

Acestea ar urma să se desfășoare în condiții speciale, după cum a afirmat, recent, premierul Ludovic Orban.

„Este adevărat că nu se vor putea organiza adunări publice, mitinguri electorale, normal, dacă se face campanie din casă în casă, candidaţii vor trebui să poarte mască, pentru că în spaţii închise se poartă mască, se va apela la o campanie mai intensă pe media, pe online, că acum online este clar un mijloc de comunicare safe. Trebuie să se adapteze şi candidaţii şi alegătorii. (...) În organizarea secţiilor de vot, evident, trebuie să iei nişte măsuri legate de numărul maxim de persoane care să intre, se stă la coadă la anumită distanţă, trebuie dezinfectanţi, măşti de protecţie, toate regulile trebuie respectate”, a declarat Ludovic Orban.

Citeşte mai multe despre:   USR,   PLUS