Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Alice Simona Man, prim-vicepreședintele Partidului Ecologist Român: Adrian Ionel probabil că a fost numit tot politic la șefia Unifarm. Totuși, beneficiază de prezumția de nevinovăție (VIDEO)

Alice Simona Man, prim-vicepreședintele Partidului Ecologist Român: Adrian Ionel probabil că a fost numit tot politic la șefia Unifarm. Totuși, beneficiază de prezumția de nevinovăție (VIDEO)

Un articol de: Ramona Zaharia - 07 Iul 2020, 14:21
Alice Simona Man, prim-vicepreședintele Partidului Ecologist Român: Adrian Ionel probabil că a fost numit tot politic la șefia Unifarm. Totuși, beneficiază de prezumția de nevinovăție (VIDEO) Politică

Alice Simona Man, prim-vicepreședintele Partidului Ecologist Român (PER), este de părere că numirea lui Adrian Ionel în funcția de director general al Unifarm – calitate din care, între timp, a fost suspendat – s-a făcut „tot la o inițiativă politică”. Chiar și așa, ea a explicat că, până când justiția ajunge la o concluzie finală, oficialul beneficiază și el de prezumția de nevinovăție.
 

Alice Simona Man, prim-vicepreședintele Partidului Ecologist Român, despre Adrian Ionel și Unifarm, în direct pe B1 TV


 

„Este de mult numit în această funcție, nu este tocmai recent numit. Cred că este deja din anul 2012, dacă nu mă înșel, cu o mică pauză când a fost la Cantacuzino pentru o perioadă foarte scurtă. Probabil că a avut o numire tot la o inițiativă politică și, de aici, putem face diferite supoziții și să creăm scenarii. Acum, dumnealui este acuzat, este într-o fază și într-o etapă de cercetare cum că ar fi pretins. Până când nu se va dovedi foarte clar că este vinovat, eu cred că beneficiază și dumnealui de prezumția de nevinovăție. Cred că ar fi greșit din partea noastră să venim și să îl acuzăm pe nedrept până la un moment dat, când justiția își va spune cuvântul”, a declarat Alice Simona Man, în direct pe B1 TV.

Prim-vicepreședintele PER a explicat că, din câte a înțeles, „denunțătorul a avut și o probă poligraf și practic a căzut la acea probă, deci n-ar putea să fie chiar luat în considerare denunțul pe care acesta l-a făcut. Este destul de la limită, ca să spun așa, cel puțin până la acest moment, ce se întâmplă cu fostul director Adrian Ionel, despre care înțelegem că este doar suspendat din această funcție, până când va hotărî DNA dacă trimite sau nu dosarul în judecată”.
 

Adrian Ionel, directorul suspendat al Unifarm, e cercetat de DNA pentru fapte de corupție


 

Adrian Eugen Ionel s-a prezentat, marți, la sediul DNA și este acuzat de procurorii anticorupție de luare de mită, abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, complicitate la trafic de influență, instigare la fals intelectual, folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane. El a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, pentru cinci infracțiuni de corupție, printre care luare de mită, complicitate la trafic de influenţă şi instigare la fals intelectual, în legătură cu un contract de achiziție a 250.000 de combinezoane și trei milioane de măști chirurgicale, materiale necesare în contextul epidemiei de COVID-19. Concret, el ar fi pretins 760.000 de euro pentru atribuirea unui contract de achiziţie de echipamente de protecţie, în contextul epidemiei de coronavirus din România.

La ieșirea din sediul DNA, unde s-ar fi deplasat pentru o confruntare cu denunțătorul său din dosar, Adrian Ionel a reiterat că este nevinovat. În orice caz, oficialul a fost suspendat din calitatea sa de director general al Unifarm.