Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Alina Gorghiu: Am remarcat schimbarea de atitudine în privința votului prin corespondență. Solicit PSD să dea dovadă de bună credință și să sprijine proiectul

Alina Gorghiu: Am remarcat schimbarea de atitudine în privința votului prin corespondență. Solicit PSD să dea dovadă de bună credință și să sprijine proiectul

Un articol de: - 08 Sep 2015, 10:42
Alina Gorghiu: Am remarcat schimbarea de atitudine în privința votului prin corespondență. Solicit PSD să dea dovadă de bună credință și să sprijine proiectul Foto: eskape.ro Politică

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a spus marți, într-o postare pe Facebook, că a observat o schimbare la PSD privind votul prin corespondență pentru diaspora.

Potrivit acesteia, PSD îi poate convinge pe români că a lăsat în urmă resentimentele față de votanții de peste hotare, prin adoptarea, până la 1 noiembrie, a proiectului de lege privind votul prin corespondență.

Astfel, Gorghiu solicită PSD-ului să dea dovada de credință și să sprijine votul prin corespondență.

"Odată cu schimbarea conducerii PSD, am remarcat schimbarea de atitudine în privința votului prin corespondență pentru diaspora. Există un singur mod în care PSD îi poate convinge pe români că a lăsat în urmă resentimentele față de votanții de peste hotare: prin adoptarea, până la 1 noiembrie, a proiectului de lege privind votul prin corespondență, pe care PNL l-a inițiat, l-a supus consultării cu toți actorii implicați și l-a pregătit pentru dezbaterea parlamentară.

Suntem într-o cursă contra timp, pentru a le putea garanta românilor din diaspora posibilitatea de a vota la alegerile generale din 2016. Ajunși atât de aproape de ”linia de sosire”, nu avem niciun motiv să abandonăm un proiect la cheie și să începem dezbaterea de la zero. PNL nu va cădea în această capcană.

Solicit PSD să dea dovadă de bună credință: să sprijine proiectul privind votul prin corespondență și să respecte calendarul pe care l-am propus pentru adoptarea acestei legi. Cer comisiei speciale să înceapă de urgență dezbaterile pe această lege"
, scrie Gorghiu pe site-ul de socializare.

Citeşte mai multe despre:   Alina Gorghiu,   proiect,   PSD