Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Alina Gorghiu, despre votul prin corespondență: E nevoie de un vot în Parlamentul României până la 1 noiembrie, astfel încât atunci să fie legea publicată în Monitorul Oficial (VIDEO)

Alina Gorghiu, despre votul prin corespondență: E nevoie de un vot în Parlamentul României până la 1 noiembrie, astfel încât atunci să fie legea publicată în Monitorul Oficial (VIDEO)

Un articol de: - 29 Aug 2015, 13:26
Alina Gorghiu, despre votul prin corespondență: E nevoie de un vot în Parlamentul României până la 1 noiembrie, astfel încât atunci să fie legea publicată în Monitorul Oficial (VIDEO) Politică

Alina Gorghiu, copreședintele PNL, a participat la ședința partidului de la Gura Humorului, la sfârșitul căreia a anunțat subiectele discutate.

"Am discutat despre prioritățile legislative. Unul dintre ele este un proiect care ține de sănătatea democrației din România - legea votului prin corespondență", a spus liberala care a anunțat că în unanimitate a fost votată o rezoluție "prin care solicităm tuturor partidelor să exprime public și prin vot poziția față de această lege".

"E nevoie de un vot în Parlamentul României, până la 1 noiembrie, astfel încât atunci să fie legea publicată în Monitorul Oficial. E important să vedem că această lege va deveni realitate", a explicat Gorghiu.

Un al doilea subiect a fost subliniat de cel care ține de absorția de fonduri, fie ele naționale sau europene.

Prounerea PNL este ca  "în viitorul apropiat să se înființeze instanța specializată care să fie compusă din magistrați, experți care să soluționeze într-un interval limitat de timp procesele care țin de proiecte derulate cu bani din fonduri publice".

Al treile punct a făcut referire la situația din sistemul de educație pe care Gorghiu l-a comparat cu iarna care ia, de fiecare dată, România prin surprindere.

"Constatăm că avem școli neigienizate, 56% dintre instituțiile de învățământ din Suceava sunt fără autorizație sanitară. Școlile sunt neigienizate, manuale nu există, suntem țara fără cadre didactice suficiente".

"Trag un semnal de alarmă că ministerul și guvernul mai are două săptămâni să facă imposibilul pentru un început de an școlar așa cum trebuie", a subliniat Gorghiu.

Alina Gorghiu, despre votul prin corespondență


Citeşte mai multe despre:   Alina Gorghiu,   PNL