Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Alina Gorghiu: Un cod al incompatibilităților trebuie să fie pe agenda Parlamentului

Alina Gorghiu: Un cod al incompatibilităților trebuie să fie pe agenda Parlamentului

Un articol de: - 16 Sep 2015, 14:10
Alina Gorghiu: Un cod al incompatibilităților trebuie să fie pe agenda Parlamentului Politică

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a spus, miercuri, în Parlament, că un cod al incompatibilităților trebuie să fie pe agenda Parlamentului, explicând că sunt aproape 300 de legi care conțin prevederi legate de acest subiect.

"La Liga aleșilor locali pe care o vom ține la sfârșitul acestei săptămâni la Brașov vom discuta despre un cod al incompatibilităților. Subiectul acesta trebuie neapărat să fie pe agenda Parlamentului. Sunt aproape 300 de legi care conțin prevederi legate de incompatibilități ceea ce este absolut nefiresc și vor trebui generate acte mult mai simple, pe înțelesul tuturor"
, a afirmat Gorghiu, potrivit Agerpres.

Aceasta a mai precizat că liberalii din PNL au luat foarte în serios proiectul de recredibilizare a Parlamentului, făcând referire și la discursul președintelui Klaus Iohannis din plenul Parlamentului.

"Am văzut în plenul Parlamentului un discurs al președintelui care atacă niște teme extrem de importante pentru România în general și pentru pașii pe care România trebuie să îi facă pentru a reduce decalajele față de celelalte state europene. Unul din punctele cheie ale intervenției domniei sale (...) a fost legat de ideea de recredibilizare a Parlamentului. A vorbit (...) despre coerența legislației, despre nevoia de unificare a legislației și a dat câteva exemple pe care foarte mulți dintre noi le simt pe propria piele. Este nevoie de această perspectivă (...). Noi luăm foarte în serios și în proiectul de recredibilizare a Parlamentului pe care l-am gândit cu colegii din PNL (...). Avem ca punct cheie această legislație pe care desigur vrem să o vedem cât mai închegată, cât mai coerentă"
, a mai spus Gorghiu.

Citeşte mai multe despre:   Alina Gorghiu,   Parlamentul Romaniei,   Klaus Iohannis