Alina Mungiu Pippidi, despre amnistie și grațiere: Asupra lui Tudorel Toader se fac niște presiuni enorme, i se cer niște lucruri nerezonabile (VIDEO)

Alina Mungiu Pippidi, despre amnistie și grațiere: Asupra lui Tudorel Toader se fac niște presiuni enorme, i se cer niște lucruri nerezonabile (VIDEO)

Politologul Alina Mungiu Pippidi a decloarat luni, în cadrul Știrilor B1 TV, că propunerile privind adoptarea amnistiei și grațierii sunt ”nepopulare și absurde”, iar, în acest context, asupra ministrului Justiției, Tudorel Toader, se fac ”presiuni enorme”.

”Ai spune că dacă lumea ar fi rațională, noi nici nu am avea discuția asta de Crăciun amnistia și grațierea. (…) L-am auzit pe domnul Toader, pentru care îmi exprim sprijinul public. L-am criticat pentru că și-a angajat fiul în propriul lui departament și că e un foarte slab comunicator. Pe de altă parte, trebuie să spun că noi trebuie să-l sprijinim pe acest domn Toader, asupra căruia se fac niște presiuni enorme, i se cer niște lucruri nerezonabile și el încearcă cât de cât să țină un curs rațional, asta este impresia mea. (…) Nu va putea nimeni să-l facă să semneze hârtii de amnistie și grațiere care sunt integral nepopulare și absurde.

Nu poți să ai în România, pe de o parte, un sistem de justiție în care procurorii fac dosare, le trimit la justiție, justiția judecă și dă niște sentințe, iar, pe de altă parte stau alții care dau amnistii și grațieri. Asta nu este posibil într-un stat de drept. Cei care vin cu ideea asta nu înțeleg cum funcționează”, a declarat Alina Mungiu Pippidi.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe