Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Alina Petrescu: Solicitările de retragere a demisiilor miniștrilor sunt lipsite de obiect. La Guvern au ajuns 20 de cereri copy-paste (VIDEO)

Alina Petrescu: Solicitările de retragere a demisiilor miniștrilor sunt lipsite de obiect. La Guvern au ajuns 20 de cereri copy-paste (VIDEO)

Un articol de: - 22 Iun 2017, 14:44
Alina Petrescu: Solicitările de retragere a demisiilor miniștrilor sunt lipsite de obiect. La Guvern au ajuns 20 de cereri copy-paste (VIDEO) Politică

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu a anunțat joi că la cabinetul premierului au ajuns 20 de cereri de revocare a demisiilor miniștrilor cabinetului Grindeanu. Petrescu a subliniat însă că, potrivit legii aceste solicitări nu au obiect.

”La cabinetul primului-ministru au fost depuse 20 de cereri de retragere a demisiei din partea miniștrilor membri ai cabinetului Grindeanu. În total, vorbim de 27 de membri ai cabinetului, inclusiv secretarul general al Guvernului. Aceste 20 de cereri de retragere a demisiei sunt lipsite de obiect. 

Oricine citește legea 90 privind organizarea și funcționarea guvernului și a ministerelor și ajunge la art. 6, înțelege acest lucru: «demisia din funcția de membru al Guvernului se anunță public se prezintă în scris primului-ministru și devine irevocabilă din momentul în care s-a luat act de depunerera ei, dar nu mai târziu de 15 zile de la data depunerii». 

În toate cele 20 de documente care sunt tip, textul este identic, este trecut și numărul de înregistrare a demisiei de la cabinetul primului-ministru. 

În momentul în care cabinetul primului-ministru și secretarul general al Guvernului dau un număr de înregistrare acestor documente, s-a luat act de aceste demisii. Ele sunt inrevocabile. Aceste cereri de retragere a demisiilor nu au obiect”, a explicat Alina Petrescu. 

Alina Petrescu: Solicitările de retragere a demisiilor miniștrilor sunt lipsite de obiect. La Guvern au ajuns 20 de cereri copy-paste

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a spus că miniștri care au depus aceste cereri sunt: Marius Alexandru Dunca, Teodor Meleșcanu, Alexandru Petrescu, Mircea Titus Dobre, Sevil Shhaideh, Ana Birchall, Petre Daea, Rovana Plumb, Florian Dorel Bodog, Toma Florin Petcu, Andreea Păstârnac, Mihai Tudose, Adriana Petcu, Pavel Năstase, Alexandru Răzvan Cuc, Gabriel Leș, Tudorel Toader, Viorel Ilie, Grațiela Gavrilescu și Viorel Ștefan. 

”Acești miniștri demisionari au venit la muncă, unii și-au delegat dreptul de semnătură către secretarii de stat sau secretarii generali ai ministerelor. Până în momentul învestirii noului guvern, miniștrii merg la muncă”, a mai subliniat reprezentanta Guvernului. 
 Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

Citeşte mai multe despre:   demisie,   ministri,   retragere