Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ambasadorul SUA la București l-a felicitat pe premierul Ludovic Orban pentru răspunsul „prompt și profesionist”, în cazul incendiului de la Piatra-Neamț. Diplomatul a solicitat arborarea steagului în bernă

Ambasadorul SUA la București l-a felicitat pe premierul Ludovic Orban pentru răspunsul „prompt și profesionist”, în cazul incendiului de la Piatra-Neamț. Diplomatul a solicitat arborarea steagului în bernă

Un articol de: Maria Zărnescu - 15 Noi 2020, 14:50
Ambasadorul SUA la București l-a felicitat pe premierul Ludovic Orban pentru răspunsul „prompt și profesionist”, în cazul incendiului de la Piatra-Neamț. Diplomatul a solicitat arborarea steagului în bernă FOTO: Facebook Politică

Adrian Zuckerman, ambasadorul Statelor Unite la București, l-a felicitat pe primul – ministrul Ludovic Orban, pentru răspunsul prompt în cazul incendiului de la Spitalul Județean Piatra – Neamț. Totodată, duminică dimineață, diplomatul l-a asigurat pe premier că are tot sprijinul de la Washington, inclusiv în realizarea anchetelor și investigațiilor cu privire la cauzele incendiului.

Mai mult decât atât, Zuckerman a cerut arborarea steagului în bernă, în semn de doliu pentru cele zece victime decedate la Spitalul Județean din Piatra Neamț:

„Ambasadorul Zuckerman, în numele Președintelui Trump și al poporului Statelor Unite, transmite sincere condoleanțe familiilor celor care au pierit în incendiul de la spitalul din Piatra Neamț. Poporul american deplânge astăzi alături de poporul român. Salutăm curajul angajaților și al personalului de intervenție care a acordat primul ajutor la fața locului, care, fără să se gândească la propria siguranță, s-au repezit înapoi în flăcări, pentru a salva pacienții și celelalte persoane care se mai aflau în spital. Ambasadorul Zuckerman a declarat: „Dumnezeu să-i binecuvânteze pe toți eroii care au salvat vieți noaptea trecută, din incendiu. Medicul care s-a repezit în flăcări, riscându-și viața pentru a-i salva pe alții este un model demn de urmat pentru noi toți. Îi dorim tot binele și însănătoșire grabnică!”

Astăzi, la primele ore ale dimineții, Ambasadorul Adrian Zuckerman i-a telefonat Prim-ministrului Orban pentru a transmite condoleanțe și pentru a oferi sprijin deplin din partea Guvernului Statelor Unite, inclusiv ajutor în ceea ce privește investigarea cauzei incendiului și prevenirea unor tragedii similare, pe viitor. Ambasadorul Zuckerman l-a felicitat pe Prim-ministru pentru răspunsul prompt, profesionist pe deplin, al Guvernului României la această tragedie. Răspunsul Guvernului este cu atât mai remarcabil, având în vedere presiunea enormă asupra resurselor Guvernului, pe fondul pandemiei Covid-19. Ambasadorul a stabilit cu Prim-ministrul să asiste cu un plan de revizuire și modernizare sau reconstruire a tuturor spitalelor din România, pentru ca o astfel de tragedie să nu se mai întâmple vreodată.

În semn de doliu pentru victime, Ambasadorul a solicitat arborarea drapelului american în bernă”, a anunțat Ambasada Statelor Unite la București, pe Facebook.

 

Ambasadorul Zuckerman, în numele Președintelui Trump și al poporului Statelor Unite, transmite sincere condoleanțe...

Publicată de U.S. Embassy Bucharest pe Duminică, 15 noiembrie 2020