Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ambasada SUA: DNA este o instituție vitală. Este esențial ca numirile în funcții să se facă prin proceduri corecte

Ambasada SUA: DNA este o instituție vitală. Este esențial ca numirile în funcții să se facă prin proceduri corecte

Un articol de: - 04 Oct 2013, 19:19
Ambasada SUA: DNA este o instituție vitală. Este esențial ca numirile în funcții să se facă prin proceduri corecte Politică

Ambasada Statelor Unite la București a precizat, vineri, că SUA împărtășește obiectivul Guvernului român de asigurare a independenței justiției, informează Mediafax.

În acest sens, reprezentanții SUA au precizat că DNA este o instituție cu o importanță vitală și susțin că numirile în fucții trebuie să fie făcute prin proceduri corecte.

"Îndemnăm toate părţile implicate: procurorul şef al DNA, procurorul general, ministrul Justiţiei, Consiliul Superior al Magistraturii şi Preşedinţia să coopereze şi să se consulte în legătură cu acest subiect", se mai arată în răspunsul Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti, care îşi exprimă "admiraţia şi aprecierea pentru activitatea excelentă" a procurorilor Lucian Papici şi Mariana Alexandru.

În același timp, Ambasada subliniază că Statele Unite "împărtăşesc obiectivul Guvernului României de asigurare a independenţei şi a profesionalismului sistemului de justiţie şi luptă împotriva corupţiei", iar "Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) este o instituţie de o importanţă vitală în aceste eforturi".

Vezi AICI reacția Comisiei Europene


Citeşte mai multe despre:   Ambasada SUA,   DNA